Troška začne točit novou pohádku: Hrát mu tam bude „tydýt“ Pavlásek a tenhle mladý fešák - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Troška začne točit novou pohádku: Hrát mu tam bude „tydýt“ Pavlásek a tenhle mladý fešák

Praha I Další romantickou pohádku začne už za týden natáčet režisér Zdeněk Troška. V příběhu nazvaném Zakleté pírko si nadpřirozenou postavu zahraje „tydýt“, komik a herec Lukáš Pavlásek. Chybět ale nebude ani mladý, sympatický kladný hrdina, kterého ztvární student DAMU Petr Urban.

 

Lukáš Pavlásek si zahraje vodníka. „Vodník v této pohádce je v podstatě druhou hlavní postavou, doprovází Aninku na cestách a pomáhá jí v překonání nečekaných překážek. Je to milý, usměvavý, veselý, zelený chlapík, kterému chutnají buchty s mákem, víno a jahody. Spolu s čertem jsou mými nejmilejšími pohádkovými postavičkami,“ prozradil Zdeněk Troška, který scénář napsal se svým druhým režisérem Markem Kališem.

 

„Půjde opět o klasickou pohádku, kterou budeme natáčet v jižních a západních Čechách. Vypráví příběh chudé dívky, která se vydá do světa vysvobodit zakletého prince. Vypráví o Anince, která žije na statku se dvěma nafoukanými sestrami, kterým musí neustále sloužit. Jednoho dne najde pírko, jehož pomocí si přivolá prince Vítka, zakletého do ptačí podoby. Když zlé sestry zjistí, že se Aninka schází s pohledným mladíkem, pírko jí vezmou, zničí a Vítek zmizí. Aninka se tak spolu s vodníkem musí vydat do světa,“ naznačil režisér a autor scénáře.

 

Kromě Pavláska se v pohádce objeví i Petr Urban, který před devíti lety s Troškou už spolupracoval. Tehdy jako komparzista v pohádce Čertova nevěsta. Hlavní roli Aninky si zahraje osmnáctiletá Anastasie Chocholatá, kterou diváci znají jako sestřičku Evu ze seriálu Modrý kód nebo filmu Jiřího Mádla Pojedeme k moři. V pohádce si zahrají i Šárka Vaculíková, Lucie Polišenská, Marek Lambora, Dana Syslová či Jitka Smutná, pro kterou to bude po mnoha letech návrat před filmovou kameru. Se Zdeňkem Troškou už taky spolupracovala v komedii Doktor od Jezera Hrochů.

 

„Natáčet budeme v květnu a červnu ve skanzenu v Přerově nad Labem, ve Veltrusích, Manětíně nebo na Helfenburku u Bavorova a dalších místech v jižních Čechách,“ dodal Zdeněk Troška.

 

V předpremiérách uvidí pohádku diváci v kinech již v předvánočním čase, do oficiální distribuce se Zakleté pírko dostane 2. ledna.

Zdroj: Metropol / Foto: archiv

Role vodníka bude pro Pavláska jako šitá na míru

Petr Urban si u Trošky už zahrál v Čertově nevěstě

Anastázii Chohoclatou znají diváci ze seriálu Modrý kód

Před filmovou kameru se tak vrátí i Jitka Smutná

Tématické zařazení:

 » Kultura  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:


(Vyplňte pouze tehdy, jestliže chcete být informování o odpovědích na váš příspěvek)

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření