Poslední rozloučení s Václavem Postráneckým bude v Národním divadle - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Poslední rozloučení s Václavem Postráneckým bude v Národním divadle

PRAHA I Zpráva o skonu herce a dabéra Václava Postráneckého rozesmutnila celou zemi. Velmi nemocný umělec, který přes rok bojoval s rakovinou hrtanu, zemřel v úterý pozdě večer. Naposledy se s ním rozloučit budou moct jeho příznivci, ale i kolegové a přátelé v Národním divadle v Praze.

 

Jak uvedl Tomáš Staněk, mluvčí Národního divadla, jehož byl desítky let členem, poslední rozloučení se uskuteční ve středu 15. května. Dopoledne se bude veřejnost moct poklonit tomuto herci, a také držiteli Thálie a bývalému šéfovi Herecké asociace Václavu Postráneckému. Později se pak se zesnulým manželem, tatínkem i dědečkem soukromě rozloučí rodina.

 

Postránecký byl členem činohry Národního divadla od riku 1979. Vedle televizních pořadů a seriálů se proslavil také řadou filmů. Asi nejvýrazněji si ho diváci pamatují jako jednoho z otců v divácky nejoblíbenější komedii 20. století S tebou mě baví svět. Výraznou roli si zahrál i v nedávno reprízované komedii Jak se krotí krokodýli, kde si zahrál i nedávno zesnulý zpěvák a showman Daniel Nekončný.

 

Václav Postránecký se řadu let věnoval také dabingu, za který už dřív získal Cenu Františka Filipovského a letos ji posmrtně obdrží také za celoživotní mistrovství v tomto oboru. V roce 1995 dostal divadelní Cenu Thálii. 

 

V posledních letech moderoval na televizi Prima i Receptář a dokonce dostal roli v seriálu Krejzovi. Kvůli nemoci musel tuto rolu opustit a nahradil jej kolega Oldřich Navrátil. Všichni věřili, že se Postránecký do týmu a před kameru brzo vrátí. On sám ale už od konce loňkého roku dobře věděl, že tomu tak už nebude...

Zdroj: Metropol / foto: archiv

Asi nejslavnější rolí byla ta v komedii S tebou mě baví svět

Na Primě moderoval i Receptář

Všichni doufali, že se Postránecký před kameru ještě vrátí...

Tématické zařazení:

 » Kultura  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření