Švormová, Rous i Petrášková se sešli ve studiu a recitovali básně! - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Švormová, Rous i Petrášková se sešli ve studiu a recitovali básně!

Ústí nad Labem I Česká Angelika, tedy Libuše Švormová se zamilovala do básniček. Řadu let se kromě herectví věnuje i práci za mikrofonem, jak v dabingu, tak v rozhlasu, ale nově i načítáním audioknih. Teď byla přizvána do natočení audioverze nové básnicné sbírky svého hereckého kolegy Petra Baťka.

 

Spolu s Danielem Rousem a Terezou Petráškovou se sešli v severočeském rozhlase a natočili část z 50 veršů, které napsal Petr Batěk a před nedávnem vydal v knižní podobě s názvem Mezi svými rýmy.

 

„Ty básničky i celá knížka jsou nádherné. Petr je talent a protože jsem z pracovních důvodů nemohla být v Praze u křtu, o to více jsem ráda, že mohu přispět svým hlasem a některé ty verše natočit. Celý projekt mě zaujal i proto, že je v podstatě charitativí - výtěžek z prodeje půjde na mladého sportovce, který byl brutálně napaden a má trvalé následky,” prozradila Libuše Švormová.

 

Kniha, stejně jako audiokniha, jež vyjde na podzim, je z části věnována na podporu florbalisty Radka Zelinky, kterého loni v listopadu na ulici přepadla partička Ukrajiců a jeden ho několikrát bodl. Kvůli tomu skončil sportovec na ARO, kde měsíc bojoval o život a nakonec přišel o nohu. Přestože obrovskou vůlí se mu podařilo nejen přežít, ale pomalu se vracet do běžného života, pomoc potřebuje. A kromě finanční sbírky by kniha i audiokniha básní Mezi svými rýmy měla být další z pomocí.

 

„Jsme moc rádi, že se nám daří a kniha se prodává. Jsem taký moc rád, že se mi daří dát dohromady mé milé přátele a kolegy herce, že si udělají čas a natočí každý tři čtyři básničky a dohromady to bude krásná skladba krásných hlasů a milých lidí,” doplnil autor veršů a režisér audioknihy Petr Batěk. 

 

Dnes odpoledne po 17. hodině se v chebském kulturním centru Papírna uskuteční 2. křest knihy Mezi svými rými, který je veřejný a zúčastní se ho řada zajímavých hostí. A 12. května bude kniha pokřtěna potřetí v rámci koncertu Václava a Jana Neckářových v Mariánských Lázní, který autor Petr Batěk bude moderovat. Pěvecké sourozenecké duo se navíc stane kmotry básnické sbírky. 

Zdroj: Metropol / AOS Publishing

Libuše Švormová načetla několik básní z knihy Mezi svými rýmy

Dan Rous zase načetl další část

Petr Batěk si natáčení audioknihy i režíruje

Výtěžek jde na sportovce Radka Zelinku

Tématické zařazení:

 » Kultura  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:


(Vyplňte pouze tehdy, jestliže chcete být informování o odpovědích na váš příspěvek)

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření