Česká Popelka a oslavenkyně Eva Hrušková pokřtila s kolegy včele s Hanou Maciuchovou unikátní knihu! - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Česká Popelka a oslavenkyně Eva Hrušková pokřtila s kolegy včele s Hanou Maciuchovou unikátní knihu!

Praha I Jiří Štědroň, Růžena Merunková, Antonín Navrátil, Vadim Petrov, Hana Maciuchová a řada dalších osobností pokřtili 27. března, v den narozenin herečky Evy Hruškové představitelky Popelky - unikátní knihu Popelka & spol - 50 let. 

 

U příležitosti půlstoletí od natočení klasické černobílé televizní Popelky se v pražské kavárně Faux Pas sešli ti, kteří na pohádkovém příběhu pracovali, nebo jej mají rádi… Kniha obsahuje celou řadu unikátních vzpomínek, rozhovorů, ale i fotografií z natáčení příběhu, který byl poprvé odvysílán na Vánoce roku 1969. 


Je to neuvěřitelné, jak to letí. Někdy nám připadá, jako by to bylo teprve před pár lety. Moc rádi na tu práci vzpomínáme a je krásné, že se ta pohádka líbí mladé i staré generaci i po padesáti letech,” řekli svorně dva hlavní představitelé Popelky Eva Hrušková a prince Mojmíra Jiří Štědroň, kteří si v rámci křtu spolu dokonce zazpívali ústřední song “prince a Popelky”


Všichni společně s Růženou Merunkovou, představitelkou jedné z nevlastních a zlých  Popelčiných sester i Antonína Navrátila, který hrál kočího a propůjčil hlas i holoubkovi, zavzpomínali i na ty své kolegy, kteří již nejsou mezi námi - Danu Medřickou, Ladislava Peška, Svatopluka Beneše, Ilju Prachaře i Jana Třísku.


Hosty slavnostního křtu byli také Marie Tomsová, Jan Přeučil, Vlastimil Harapes, Ondřej Kepka, Petr Batěk či poslední Werichova hospodyně Eva Tůmová a také Eva Hladíková, jež na původním filmu Popelka pracovala v produkci. Původně měl křest moderotvat Aleš Cibulka, ale protože dostal virózu, ujal se průvodního slova i organizace moderátor, novinář a PR manažer René Kekely, který připomněl jedinečnost pohádky, která má stále statisíce svých fanoušků!


Eva Hrušková kromě čokoládového střevíčku a záplavy květin dostala od nakladatele Pavla Mészárose a jeho týmu jak skleněnou památećní plaketu s vyobrazenou Popelkou, tak i nádherný, třípatrový, 12 kg vážící dort s velkým marcipánovým střevíčkem na vrchu. 


„Možná bych se do něj i po těch padesáti letech vešla, jak tak na to koukám,” zavtipkovala Eva Hrušková, která navíc letos se svým manželem, hercem Janem Přeučilem slaví 15 let od svatby.


Dalším obdarovatelem byl perníkářský mistr z Pardubic Pavel Jánoš, který speciálně pro Popelku - Evu Hruškovou vyrobil velký perníkový oříšek.


Kmotři a hosté dostali nejenom kus skvělého dortu, ale také víno ze speciální sběratelské edice vína “Popelčino tajemství”, které věnovalo a dodalo Rodinné vinařství a farma domácího zvířectva manželů Mikulenkových z Velkých Žernosek. Víno nebude v běžném prodeji, ale až do konce roku 2019 bude k dispozici na akcích, věnovaných Popelce. Kosmetické balíčky dostali jak od Dermacolu, tak i od TianDe, kdy šlo o produkty z Altaje a Tibetu.


V rámci výročí legendární pohádky vznikl i zábavný a zájezdový pořad Popelka na Cibulce, kde se vypráví, vzpomíná i zpívá, a který brázdí republiku ve složení Eva Hrušková, Jiří Štědroň, a někdy i Jan Přeučil. Celou talk show nemoderuje nikdo jiný než Aleš Cibulka.

 

Knihu Popelka & spol lze zakoupit jak v nakladatelství AOS Publishing https://aos-knihy.cz/kniha/popelka-spol/ , tak i na pultech řady knihkupectví. 

Zdroj: Metropol / foto: Jaroslav Hauer

Na křtu bylo i díky skvělým kmotrům a hostům velmi veselo!

Od perníkového mistra Pavla Jánoše z Pardubic dostala Eva Hrušková velký pernikový oříšek

Od nakladatele Pavla Mészárose a jeho týmu kromě jiného i třípatrový dort a plaketu

Eva Hrušková si s Hanou Maciuchovou měly o čem povídat

Při křtu se sešla velmi dobrá společnost a v červených šatek zářila Marie Tomsová

Tématické zařazení:

 » Kultura