Miss České republiky odstartovala ročník 2019 - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Miss České republiky odstartovala ročník 2019

Praha I Nový ročník Miss ČR odstartovala! Novinkou národní soutěže krásy pro rok 2019 je také projekt Šperk České republiky, do jehož návrhu se nyní může zapojit veřejnost. Šperk bude reprezentovat naši zemi zejména na oficiálních zahraničních prezentacích. Jeho první slavnostní představení proběhne na finálovém galavečeru, které je naplánováno na podzim.

 

Na Václavském náměstí v hotelu Jalta, byl odstartován nový ročník soutěže Miss České republiky. Skrze web miss-ceske-republiky.cz, se mohou hlásit soutěžící dívky. První casting se koná již tutp sobotu v Praze.

 

Miss České republiky si zakládá na úspěšné sedmileté historii, kdy soutěž organizuje stejný tým. Od roku 2013 úspěšně organizoval soutěž Miss Léta. Na tu se v posledních letech hlásilo více než 500 dívek ročně, což bylo nejvíce ze všech soutěží krásy. Co funguje skvěle, neměň. Proto také Miss České republiky navazuje na koncept soutěže Miss Léta. Během léta proběhnou čtyři semifinálová kola, kde vždy z dvanácti dívek do finále postoupí jen tři z nich. Finálová dvanáctka oblékne tradiční bílé oblečení, a coby „bílá armáda“ se stane ozdobou mnoha letních akcí. Soutěž vyvrcholí na podzim slavnostním galavečerem, kde vítězka, kromě titulu Miss České republiky, získá automobil a postup na světovou soutěž krásy.

 

Jedinečná atmosféra

 

Organizátoři soutěže si zakládají na přátelských vztazích mezi soutěžícími, na týmovém duchu, optimistické atmosféře a úspěšných modelingových kariérách vítězek předchozích ročníků. Slogan soutěže Miss České republiky „Staň se tím, kým chceš“ charakterizuje úsilí organizátorů podporovat osobnost a individualitu soutěžících dívek. Jako jediná soutěž krásy proběhne Miss České republiky po vzoru Miss Léta bez smluv, kdy celá soutěž je tradičně založena na dobrovolnosti a chuti společně něčeho dosáhnout.

 

Šperk České republiky tento rok poprvé

 

Soutěž Miss České republiky uzavřela partnerství se Svazem výrobců skla a bižuterie. Vítězky Miss České republiky v zahraničí prezentovaly české umělce, designery a šperkaře. Díky podpoře agentury CzechTourism, velvyslanců a významných českých firem se svojí reprezentativní přehlídkou navštívily Kazachstán, Německo, Rusko a Katar, kde byly přijaty i členy královské rodiny. V lednu 2019 byla na módní přehlídce v Jablonci nad Nisou předvedena nová kolekce šperků a modelů pro rok 2019 za účasti ministryně průmyslu a obchodu Marty Novákové a dalších významných vládních představitelů a představitelů samospráv. Zde na návazné akci v Národním muzeu skla a bižuterie vznikla první idea Šperku České republiky.

 

Šperk České republiky 2019 ukáže kreativitu českých návrhářů a řemeslnou dovednost českých výrobců vycházející z tradic výroby české bižuterie. Od samotného začátku se může do tvorby zapojit i veřejnost na webu: www.miss-ceske-republiky.cz/sperk  asvůj podnět jakmá vypadat, co má symbolizovat, jaké části nebo materiály má obsahovat, může vyjádřit každý.

 

„Všechny tyto podněty veřejnosti následně zhodnotí odborná komise, která vybere ty nejlepší. Ty se pak stanou inspirací pro přední české designery při návrhu Šperku. Vyroben bude nejzkušenějšími českými šperkaři a na podzim bude představen na finále Miss ČR. Následně bude prezentován na zahraničních cestách jako vyvrcholení módní přehlídky, která podpoří jméno a prestiž tradiční české bižuterie," doplnili organizátoři.

 

Zdroj: Metropol / foto: Miss ČR

Miss ČR se může stát každá dívka starší 18 let

Miss ČR je nově spojena i s projektem Šperk ČR

O podobě Šperku ČR může rozhodovat i veřejnost

Tématické zařazení:

 » Kultura