Zdeněk Troška začne točit novou pohádku! Koho v ní uvidíte? - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Zdeněk Troška začne točit novou pohádku! Koho v ní uvidíte?

Praha I Zdeněk Troška je člověk velmi činorodý a jak sám říká, neví co je to nuda. Zatímco loni si dal od natáčení pauzu, letos se naplno pustí do práce. V podstatě už se tak stalo, aby koncem května v jižních a západních Čechách začal realizovat svou novou pohádku.

 

Zatímco posledním pohádkovým příběhem, který natočil už před dvěma lety jsou Čertoviny, nová pohádka nebude čertovská. Bude ale plná napětí, kouzel a opět bude dobro bojovat se zlem. „Samozřejmě, že tak jako ve všech hezkých, českých pohádkách, tak i tady to bude mít dobrý konec. Bez happyendu to nejde. Teď objíždíme možné lokace, a když ten nahoře dá a bude hezké počasí, začneme koncem května s natáčením," prozradil Zdeněk Troška.

 

A o čem že přiběh bude a na koho se diváci mohou těšit? „Pohádka má název Zakleté pírko. Moc prozrazovat nemohu, ale základní příběh je o tom, že jsou tři sestry. Dvě zlé, jak to bývá, a ta nejmladší, hodná, jim musí sloužit. Není to Popelka a není tam macecha... Ta nejmladší jednoho dne najde peříčko, políbí ho a objeví se mladý krásný princ... A takhle nějak to začíná..." svěřil se režisér, který na scénáři pracoval s kolegou a druhým režisérem Markem Kališem.

 

Co se obsazení hlavních rolí týče, pak se tam objeví některé 'staré' známé tváře z předchozích pohádek. „Budou tam třeba Karel Dobrý, Sára Sandeva, David Gránský, ale taky Andrea Hofmanová, ale třeba i Dana Syslová. A co bude pro mnohé překvapením, že svou stěžejní roli tam bude mít i komik a herec Lukáš Pavlásek," naťukl obsazení nové pohádky Zakleté pírko Troška.

 

Až koncem června nebo začátkem července příběh dotočí, vypraví se s rodinou nejspíš na týden dva někam na dovolenou, a pak začnou postprodukční práce, jako je střih, zvuk, barvení, postsynchrony tak, aby na přelomu roku mohla jít nová pohádka do kin. 

 

Svůj čas tráví slavný režisér mezi Prahou, kde je jen tehdy, když má pracovní povinnosti a hlavně Hošticemi u Volyně, odkud pochází, a které proslavil svými košilatými komediemi Slunce, seno...

 

Zdroj: Metropol / archiv

Naposledy Zdeněk Troška natočil pohádku Čertoviny

Už za pár měsíců začne s natáčením nové pohádky

Tématické zařazení:

 » Kultura