Moderátor Aleš Cibulka dostal neskutečný dárek! - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Moderátor Aleš Cibulka dostal neskutečný dárek!

Praha I Aleš Cibulka sice zmizel jako stálý moderátor z televizní obrazovky, ale o diváky nemá nouzi. Moderuje v rádiu, jezdí talk show po republice, ale účastní se také jako host některých pořadů. Při jednom z nich dostal od nakladatele Pavla Mészárose doslova neskutečný dárek.

 

Právě Aleš Cibulka to byl, kdo před mnoha lety 'znovuobjevil' pro publikum prvorepublikovou herečku Zdenku Sulanovou, kterou diváci jako mladičkou znali z filmů Madla zpívá Evropě, Lízino štěstí či Lízin let do nebe. Tehdy s ní začal psát knihu. Než byla dokončena, stará dáme ve své hájence na písecku náhle zesnula. Přesto knihu dokončil a uchoval si na ni velmi osobní a citovou vzpomínku.

Proto pro něj bylo velkým překvapením, když od nakladatele a zpěváka Pavla Mészárose, který pořádá i pořady, jako "Hovory W" se synem Jana Wericha - Jiřím Werichem Petráškem, dostal v pražském Divadle Karla Hackera historickou fotografii  z roku 1940 s vlastním podpisem Zdenky Sulanové. 

„No to je úžasný, to je neskutečný. Mám obrovskou radost," řekl dojatě moderátor Aleš Cibulka, který pak celý večer bavil jak plné divavadlo, tak i Pavla Mészárose, Jiřího Wericha Petráška i kdysi dvorního klavíristu Marty Kubišové - Karla Štolbu.

Cibulka na sebe také prozradil, že byl kdysi vcelku úspěšným pionýrem, a také některé pikantní informace o svém zdravotním stavu, které se nedávno dověděl od svého pediatra. V rámci improvizace se nakonec zapojil i do zpěvu. A že za doprovodu klavíristy Karla Štolby zněly ten večer hlavně melodie filmové, je jen logické.

Hostem Hovorů W byl i předseda Společnosti Vlasty Buriana, současně mistr v oboru světové gastronomie, renesanční člověk a gentleman Pavel Holík.  Ten také bavil publikum historkami z Burianova života, ale i ze svého. A jak on, tak i Aleš Cibulka dostali na závěr unikátní encyklopedii Miloše Dvořáka Malý průvodce po hrobech velkých , která mapuje místa posledního odpočinku více než 750 slavných osobností českých dějin.

Všichni, tedy jak diváci, tak i promotéři pořadu se teď těší na 13. března. To bude hostem "Hovorů W" herec, hudebník a moderátor Václav Kopta, kterého můžeme každý týden vidět v jeho televizní talk show "Kopta show", a který publikum v Divadle Karla Hackera v Kobylisích zcela jistě také pobaví. 


Zdroj: Metropol /foto: AOS Publishing

Aleš Cibulka dostal od Pavla Mészárose i unikátní fotografii Zdenky Sulanové

V Divadle Karla Hackera bylo opět velmi veselo!

Tématické zařazení:

 » Kultura