PETRA JANŮ hlásí: Jedeme dál a jede další část své tour! - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

PETRA JANŮ hlásí: Jedeme dál a jede další část své tour!

Praha I Jeden z hitů Petry Janů se jmenuje Jedeme dál! A přesně to teď hlásí do světa trojnásobná Zlatá slavice. Pokračuje ve své, loni zahájené tour, a to jak s kapelou Amsterdam, tak i se Smíchovskou komorní filharmonií. O diváky nemá tahle dáma rozhodně nouzi!

 

Po zdravotním problémech, které způsobila alergická reakce, se Petra Janů cítí skvěle. Čiší z ní dobrá nálada, a dokonce si čas od času prozpěvuje, což dříve, tedy kromě rozezpívávání se v autě nebo na zkouškách, nedělala. „Mám zkrátka radost ze života, proč bych neměla mít. Nikomu neškodím, nekradu, nepodvádím, nepomlouvám. Jen si dělám svou práci, která mě baví, kterou miluju a která pořád lidi baví. A mě baví, že je to baví, že na svých koncertech mám plno," říká s nadšením zpěvačka, která už zítra vystoupí ve zcela vyprodaném kulturním domě ve Strakonicích.

A čekají ji i další koncerty až do konce května, napříč republikou....

„Teď je sezóna plesů a různých večírků, takže i když si někdo tŕeba myslí, když zrovna nevidí na mých stránkách ten den termín vystoupení, že jen tak ležím na pohovce, mám nohy nahoře a koukám na nějaký nekonečný seriál, tak se třeba v deset večer nebo kolem půlnoci vynořuji na nějakém plese a rozjíždím své největší pecky. Moc mě těší, když pak lidi nejenom tancují, ale zpívají si se mnou," říká Petra Janů, která vypadá, jak kdyby pila elixír mládí a brala něco na energii. Přitom ona svatosvatě přísahá, že zkrátka "jen žije".

„Já o tom nemusím mluvit a někde filosofovat. Nemám to ráda. Já radši věci dělám, než o nich vyprávím," podotýká zpěvačka s jedním z největších hlasových rozsahů. Teď se už prý těší na jaro, jak vyrazí na svou jihočeskou chalupu a bude sázet kytky, opečovávat zahrádku, pěstovat zeleninu, chodit na procházky,  a až přijedou přátelé a udělá jim nějakou dobrotu na grilu.

„Já moc ráda vařím a peču. Pro druhé! Jak, to v podstatě musí posoudit jiní, protože většinou se těch "gastroorgií" aktivně nezúčastňuji. Dám si nějaký ten salát, nebo  libové masíčko, ale jsem moc ráda, když mým milým chutná a pak je jen trochu lituju, když někde sedí nebo leží v koutě a funí," dodává s úsměvem zpěvačka, která ve svém věku dobře vypadá proto, že se pravidelně hýbe. Třikrát týdně chodí do posilovny, hlídá se v jídle a hlavně - má ráda život. „Naučila jsem se neřešit nesmysly a věci, které nemůžu ovlivnit. A to je možná i recept na to, jak žít a vypadat líp. Život je tak krátký, tak proč si ho neužívat, pokud to jenom trochu jde...," dodává Petra Janů.

Zdroj: Metropol / archiv P. Janů, L. Hatašová

Nejčastěji vystupuje Petra Janů se svou kapelou Amsterdam

Trojnásobná Zlatá slavice prý jen žije, a to ji dělá šťastnou

Naučila se neřešit nesmysly, což jí prý hodně pomáhá

Přehled velkých koncertů v rámci tour Petry Janů

Tématické zařazení:

 » Kultura  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:


(Vyplňte pouze tehdy, jestliže chcete být informování o odpovědích na váš příspěvek)

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření