Hana Maciuchová namluvila příběh štěněte Robina - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Hana Maciuchová namluvila příběh štěněte Robina

foto archiv

Praha | Hana Maciuchová načetla humoristický román Zdeny Frýbové Robin. Audiokniha vyšla na cédéčku 5.října a vypráví o pražské rodině, jejíž poklidný život převrátí naruby originální foxteriér.

 

Robin patří již přes tři desetiletí k nejoblíbenějším románům české humoristické literatury a pro její interpretaci do audioknihy si vydavatelství Supraphon vybralo herečku Hanu Maciuchovou, držitelku zvláštní ceny asociace vydavatelů audioknih za mimořádný přínos v oblasti mluveného slova. Její umělecký výkon je excelentní. „Knihu Zdeny Frýbové jsem neznala, ale velmi rychle jsem se začetla do rozkošného příběhu celé rodiny, které změní život pes Robin,“ říká Hana Maciuchová.

Hrubosrstý foxteriér se původně měl, coby nevinně vyhlížející štěně, stát strážcem idylické pohody a radosti u rodinného krbu. Všechno ale dopadlo úplně jinak. Roztomilý pes doslova rozhýbe rodinu toulkami po Praze a útěky do rozlehlých šumavských hvozdů. Navíc je tvrdohlavý, rád se předvádí a vymýšlí rafinované kousky, aby prosadil svůj názor. A jaký je vztah Hany Maciuchové ke psům? „Doma v Olomouci jsme měli vlčáky, vycvičené tatínkem a ovčáka Bara. Chodili rádi k řece Moravě, mohli běhat po zahradě, být ve svém živlu. V Praze bych tohle psům neumožnila, byli by nešťastní a já také,“ říká. Text: Šárka Jansová, foto:Marie Votavová

 

 

Zdroj: Metropol

Tématické zařazení:

 » Kultura