Známý herec Batěk překvapen: Čím ho šokovala bývalá hlasatelka Tomsová a paní optička? - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Známý herec Batěk překvapen: Čím ho šokovala bývalá hlasatelka Tomsová a paní optička?

foto archiv

Praha | Tak trochu “v šoku” byl divadelní, televizní a filmový herec Petr Batěk, kterého už tento týden uvidíme v kinech v hlavní roli nové komedie Jak se moří revizoři. Od bývalé hlasatelky a moderátorky Marie Tomsové se dozvěděl zajímavou zprávu, stejně jako následně od optičky Jany Slavíkové.

 

Donedávna se Petr Batěk s Marií Tomsovou vlastně ani neznali, pouze od vidění, aby však nakonec zjistili, že by vlastně klidně mohli být příbuzní.

„Byli jsme oba pozváni na takový malý workshop do optiky v Chomutově. Když jsme s Marií vystoupili z auta a probírali jsme naše životy, tak mi najednou řekla: ‘A víš Petře, že já jsem se za svobodna jmenovala Baťková? Nevíš? Tak teď to víš. Kdo ví, třeba jsme příbuzní, a třeba jsem tvoje prasestřenice, nebo pratetička…,’ smála se Marie a dodala, že pátrat po tom asi nějak zvláště nebudeme, ale, že je nám to hodně sympatické,” řekl charismatický herec Petr Batěk.

„Já bych Petra do rodiny klidně brala. Je to moc fajn kluk, tedy vlastně už chlap. A jako herec je taky dobrý. Na ten film, kde teď hraje, se moc těším,” podotkla bývalá televizní hlasatelka, kterou si miliony diváků pamatují z dob, kdy uváděla různé inscenace, počasí nebo Večerníček.

Pak se oba vydali vyzkoušet si brýle. A aby toho překvapení pro Baťka nebylo málo, zjistil ještě jednu zajímavost: „Petře, vy sice brýle doposud nenosíte, ale na čtení byste je už mít měl. Přeci jen máte nějaký věk, a abyste očím trochu ulevil,” řekla herci majitelka optiky Jana Slavíková, který byla za odpoledne už druhou ženou, která jej něčím šokovala.

„Hned jsme si proto s Marií vybrali brýle. Ona tedy krásné, nové, modré a designové obroučky, které jí mimochodem ohromně slušely a já své vůbec první brýle v životě. Jednou to ale zkrátka přijít muselo,” dodal s humorem Petr Batěk, který se kromě herectví v divadle, filmu a televizi, a také moderování akcí, momentálně věnuje unikátní zážitkové roadshow k 100. výročí založení Československa Zažijte to znovu!, kde hraje jednoho z učitelů obecné školy.

Čeká ho natáčení nového seriálu s režisérem a producentem Tomášem Magnuskem, zkoušení nové hry s divadelním režisérem Vladimírem Morávkem i další zajímavé projekty… Marie Tomsová se kromě moderování akcí, křtů, večírků, plesů a dabingu věnuje zkoušení hry v pražském Divadle Karla Hackera, což bere jako výhodu, protože to má jen kousek od svého bydliště. Foto: Optika Slavíková, archiv P. Baťka, zazijtetoznovu.cz

 

Zdroj: Metropol

foto archiv

foto archiv

Tématické zařazení:

 » Kultura