Režisérka a autorka Četnických humoresek se vrátila do školy - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Režisérka a autorka Četnických humoresek se vrátila do školy

foto archiv

Praha | Režisérka, scénáristka, producentka a autorka řady inscenací, filmů, ale i seriálů Pavlína Moskalyková se po desítkách let vrátila opět do školních lavic. A nutno podotknout, že se jí v prvorepublikové obecné škole v rámci unikátní road show k 100. výročí vzniku Československa Zažijte to znovu! velmi líbilo.

 

Učitelem jí byl známý herec Petr Batěk, který je jedním ze čtyř kantorů v rámci tohoto projektu.

„Mně se to moc líbilo a celý ten projekt je skvělý. Škola nemá chybu. Trochu jsem si vzpoměla i na tátu…,” pronesla Pavlína Moskalyková, která žije a pracuje střídavě v Česku a USA. Právě její tatínek, slavný český režisér Antonín Moskalyk, byl autorem řady filmů a seriálů, které v sobě nesou prvky české historie, jako například dvoudílný film Babička či seriály Dobrodružství kriminalistiky nebo Četnické humoresky. Ty pak dokonce po jeho smrti převzala a veleúspěšný seriál sama dokončovala. 

„Je to opravdu několik desítek let, co jsem venku ze školy, o to raději jsem si to připomněla. Bylo to vtipné, poučné a pan učitel s panem školníkem nemají chybu,” podotkla s úsměvem Moskalyková, která se vrací stále i do míst, kde její tatínek v roce 1971 natočil dvoudílný film Babička, protože v Babiččině údolí má chalupu.

Projekt Zažijte to znovu!, který se v rámci road show po republice poprvé prezentoval v Praze, bude mít druhou pražskou zastávku v pátek 5. řína od dvou odpoledne do osmi večer na Hradčanském náměstí. Zde kromě obecné školy, prvorepublikové Spořitelny České, trafiky s unikátní 3D virtuální realitou míst, kde vznikala 1. republika, Laurinkou s nádherným veteránem a prvorepublikovou kavárnou, kde jsou i dobroty dle receptur T. G. Masaryka, nebude chybět ani příjezd prvního československého prezidenta na koni nebo videomaping. Kromě toho v neděli road show zavítá do Znojma a pak ještě do dalších měst, jako jsou například Vlašim, Liberec, Hradec Králové.... Poslední zastávkou budou 28. října Pardubice.

 

Foto: zazijtetoznovu.cz

 

Pavlína Moskalyková po desítkách let opět usedla do školních lavic.

 

Projekt Zažijte to znovu! ji doslova nadchl, učitelem jí byl herec Petr Batěk.

 

Také zpěvák a herec Ondřej Havelka nedávno road shod navštívil. Obdivoval veterán Laurinka a podíval se i do školy.

 

Zdroj: Metropol

foto archiv

foto archiv

foto archiv

foto archiv

Tématické zařazení:

 » Kultura