Největší hvězdy flamenca poprvé v ČR - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Největší hvězdy flamenca poprvé v ČR

foto archiv

Praha | Největší světové hvězdy flamenca - David Coria, Ana Morales se letos poprvé představí v České republice. Diváci a milovníci tohoto žhavého tance si je užijí na třech místech - v Brně, Praze a Hradci Králové. S kytarovým doprovodem předního španělského skladatele a hudebníka můžete zažít ohromující zážitek. Nepůjde jen o “obyčejné taneční představení”, ale o formu s názvem “Pallabra Y Gesto”, což je v českém překladu Slovo a gesto.

 

Komunikace je životně důležitá pro každého člověka. A právě z tohoto předpokladu vychází představení “Palabra y gesto”, které rozvíjí základní linie tohoto konceptu.

„Jedná se o představení bez dějové osy, vychází z konverzace mezi zpěvem (slovem) a tancem (gestem), a to v rámci společného jazyka: flamenca. Někdy se tak děje s laskavostí, pomalu a mírně, jindy zas vášnivě a se žhavou zběsilostí, ale vždy ve vazbě na tuto jedinečnou a přetrvávající potřebu člověka: potřebu komunikovat,” říkají svorně ty největší hvězdy flamenca David Coria a Ana Morales. Oba patří mezi světové špičky tohoto tance.

Tato dvojice s hudebním kytarovým doprovodem vystoupí 8. prosince v brněnském KD Semilaso, 10. prosince v pražském Divadle Broadwayi a 11. prosince v Kongresovém centru Aldis v Hradci Královém.

Vstupenky na všechna tři místa, kde se představení uskuteční, si lze objednat ve všech běžných předprodejních sítích, především pak na: https://www.ticketportal.cz/Event/FLAMENCO_David_Coria_Ana_Morales

 

Promo video k představení najdete zde:

https://www.youtube.com/watch?v=iN3ZU7MawFw

 

 

 

Zdroj: Metropol

Tématické zařazení:

 » Kultura