Zámek hostil Noc s hvězdami - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Zámek hostil Noc s hvězdami

foto archiv

Zahrádky | Na zámku Zahrádky u České Lípy se uskutečnil 20. ročník benefičního koncertu Noc s hvězdami na zámku Zahrádky. Skoro 60 tisíc korun bude využito na úpravu zámecké zahrady.

 

Na částečně vyhořelý zámek se sjela spousta účinkujících. Nechyběl pořadatel už 20. ročníku Martin France, Ilona Csáková, Josef Laufer, David Deyl, Zuzana Nová, Petr Vondráček, Kamila Hübsch, Sabina Křováková, Milan Šatník, ze Slovenska přijel Peter Armstrong Ondria a legendární zpěvačka Marcela Laiferová. Překvapením dne byla česká pánská burlesque skupina The Roosters.

Večer se pak na zahradě odehrál koncert kapel. Koncertem provázeli moderátoři Slávek Boura a Markéta Mayerová, kteří Noc s hvězdami uváděli už po osmnácté. Skvělou atmosféru si pochvalovali jak účinkující, tak i diváci a nechyběli mezi nimi i velcí fandové Pavlína a Zdeněk Stratilovi se svojí handicapovanou dcerou Janou. A jak si koncert užila slovenská zpěvačka?

„Mám ráda Martina France a lidi kolem něj. Považuji je za takovou českou rodinu. Minulý rok jsem také měla přijet, ale měla jsem ošklivý úraz. Už jsem v pořádku a moc jsem se na Zahrádky těšila,“ svěřila se Marcela Laiferová. To Ilona Csáková dokonce kvůli koncertu přerušila dovolenou. „Jsme s rodinou na dovolené, beru to přes Zahrádky na vystoupení do Tachova a pak zpátky domů do Brna. Osmiletý syn jede na tábor, musím ho vypravit,“ prozradila. Na benefici se vybralo přes 58 tisíc korun a starostovi Zahrádek, Ladislavu Chvojkovi, je předal pořadatel Martin France. „Upravíme za ně zámecké chodníky a trávník,“ slíbil starosta. A všichni se už těší na 21. ročník Noci s hvězdami, který se v Zahrádkách uskuteční první srpnovou sobotu v roce 2019. Text a foto:Šárka Jansová

  

 

 

 

 

Zdroj: Metropol

Tématické zařazení:

 » Kultura  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:


(Vyplňte pouze tehdy, jestliže chcete být informování o odpovědích na váš příspěvek)

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření