Zahájení lázeňské sezóny: Pro každého něco - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Zahájení lázeňské sezóny: Pro každého něco

foto archiv

Teplice - Kolik položek čítá letošní kulturní program na zahájení lázeňské sezóny a co byste divákům osobně doporučil?, ptáme se ředitele Domu kultury v Teplicích Ing. Přemysla Šoby.

 

 

"Jen samotný hudební program letošní lázeňské čítá téměř 60 položek, což znamená stovky účinkujících zpěváků a muzikantů na pěti pódiích. Neméně pestrý a bohatý je i doprovodný program, který je rozprostřen vlastně po celém historickém a lázeňském centru města od Šanovského parku až po Zámeckou zahradu. Naší ambicí je sestavit takový program, ve kterém si každý návštěvník bude moci najít to své. Dramaturgie je proto pestrá od dechovky přes dixieland, swing, country, symfonický orchestr až po poprockové a metalové kapely. Pokud si má vybrat každý, tak si pochopitelně jsem své oblíbence schopen najít i já. V sobotu si tak určitě nenechám ujít legendární dívčí rockovou kapelu ZUBY NEHTY v 16,00 na Ptačích schodech a od 19,00 na scéně Za Zámkem UKELELE ORCHESTRA JAKO BRNO. V neděli pak od 17,00 na stejné scéně SAXWORK QUARTET a na samý závěr pak CZECH FLOYD na náměstí Svobody.

Pro návštěvníky pak mám jedno tradiční a jedno aktuální doporučení. Přijďte na lázeňskou pěšky nebo využijte prostředky veřejné hromadné dopravy – nebudete složitě hledat parkovací místo a budete se moci bez výčitek a obav napít i něčeho alkoholického. Na přechody mezi jednotlivými scénami si nechte poněkud více času. Lázeňská ulička bude totiž letos kvůli stavbě nového Thermalia uzavřena, a tak tuto tradiční spojovací trasu bude nutné obcházet přes Dlouhou nebo Rooseveltovu ulici."

 

Zdroj: Metropol

Tématické zařazení:

 » Kultura