Radůza má platinovou desku - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Radůza má platinovou desku

Foto archiv

Praha | V pražské Malostranské besedě převzala Radůza, vlastním jménem Radka Vranková, dnes Urbanová, platinovou desku za album Studna v poušti. Album bylo v nominaci na cenu Akademie populární hudby Anděl.

 

Platinovou desku předala Radůze ředitelka Supraphonu Iva Milerová. Studna v poušti vyšla v září 2017 a zaujala nejen posluchače, ale i hudební recenzenty. Radůza, která získala v roce 2004 ocenění „Anděl“ Akademie populární hudby v kategoriích Zpěvačka roku, Objev roku a žánrové kategorii Folk, byla se svým novým albem Studna v poušti nominované na ceny Akademie populární hudby Anděl v kategorii Sólová interpretka.

„Nepřemýšlela jsem nad tím, jak moc bude deska komerčně úspěšná. Prožívala jsem v životě zrovna nepěkné období a chtěla jsem se obklopit něčím příjemným. A vzpomínky na Vánoce, na dětství se ze mě vysypaly zcela spontánně,“ říká Radůza, kterou zájem potěšil. Oblíbená písničkářka, šansoniérka, harmonikářka a hudební skladatelka se právě chystá se svojí kapelou na jarní turné, kde vystoupí v divadelních sálech po celé republice, jako třeba v Českém Krumlově, Táboře, Kolíně, v cirkusovém šapitó v Brně, nebo na zámku Žerotínů ve Valašském Meziříčí. Koncertní turné začalo 20. března ve Žďáru nad Sázavou a končí 31. května v Bojkovicíh. Text: Šárka Jansová, foto: archiv SUPRAPHON a.s.

 

Zdroj: Metropol

Tématické zařazení:

 » Kultura  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:


(Vyplňte pouze tehdy, jestliže chcete být informování o odpovědích na váš příspěvek)

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření