Letní olympiáda dětí a mládeže 2019 bude i v Jablonci - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Letní olympiáda dětí a mládeže 2019 bude i v Jablonci

foto archiv

Jablonec n/N | Hry IX. letní olympiády dětí a mládeže 2019 se na sportovištích Libereckého kraje odehrají v červnu 2019. Jablonec nad Nisou nabídne mladým olympionikům atletický stadion a halu na Střelnici, městskou halu, a hladinu přehrady Mšeno.

 

Město Jablonec nad Nisou uzavře s Libereckým krajem smlouvu o spolupořadatelství, kterou se zavazuje pro potřeby olympiády dětí a mládeže bezplatně poskytnout sportoviště a sportovní infrastrukturu v předpokládané hodnotě téměř 250 tisíc korun. Stejně tak se zavazuje podílet se na propagaci her a k součinnosti při jejich pořádání.

Kromě Jablonce nad Nisou jsou do her zapojeny také další instituce: Liberecký kraj, Český olympijský výbor, TUL, město Liberec, 31. pluk radiační, chemické a biologické ochrany a liberecké krajské ředitelství Policie ČR.

Letní olympiáda dětí a mládeže je významnou sportovní akcí celorepublikového významu s předpokládanou účastí více než 3 500 sportovců. Náklady na pořádání her v celkové výši více než 32 milionů korun uhradí Český olympijský výbor, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a Liberecký kraj.

 

Zdroj: Metropol

Tématické zařazení:

 » Sport  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:


(Vyplňte pouze tehdy, jestliže chcete být informování o odpovědích na váš příspěvek)

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření