Benešov má největší workoutové hřiště na světě - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Benešov má největší workoutové hřiště na světě

foto archiv

Benešov | Ve středočeském Benešově vzniklo hřiště, které nemá obdoby. Je totiž největší na světě. Hřiště, které vybudovala společnost RVL13, vzniklo díky městu Benešov.

 

 

Workoutové hřiště značky RVL13 se rozkládá na sedmi stech metrech čtverečních a je tak největší na světě. Sportoviště, na kterém se cvičí vahou vlastního těla, má navíc i parkurovou část. Na jeho návrhu se podíleli nejlepší čeští workoutoví atleti. Hřiště díky tomu přináší širokou nabídku nejmodernějších kvalitních cvičebních prvků pro venkovní cvičení. Dopadovou plochu tvoří atraktivní modrý tartan.

„Velmi mne těší, že se v právě v Benešově otevřelo sportovní zařízení, které je největšího svého druhu na světě. Kromě toho, že je hřiště velké, tak je i velmi moderní, a také bezpečné,“ vysvětluje starosta Benešova Petr Hostek a doplňuje: „A proč jsme se rozhodli vybudovat tak velké sportoviště? Protože od sportovců víme, jak je mezi nimi workout populární a chtěli jsme jim tak vyjít vstříc, aby se při cvičení nemuseli omezovat. Věřím, že hřiště bude stále plné atletů!“

Nové hřiště je v průměru pětkrát větší než běžná sportoviště tohoto typu. Sportoviště je odolné vůči vandalům, kteří by ho chtěli poškodit a i případné posprejování lze jednoduše odstranit. Hřiště bylo rovněž testováno, je certifikované a splňuje tak nejvyšší bezpečnostní a kvalitativní požadavky.

 

 

Zdroj: Metropol

Tématické zařazení:

 » Sport