Cyklostezka si vyžádá 31,5 milionu korun - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Cyklostezka si vyžádá 31,5 milionu korun

foto archiv

Hradec Králové | V dlouhotrvající přípravě výstavby pětikilometrového úseku cyklostezky z Hradce Králové do Vysoké nad Labem nastal zásadní posun. Projekt v celkové hodnotě okolo 31,5 milionů korun obdržel dotaci z evropských fondů. Stavební práce začaly v červnu.

 

„Příprava tohoto projektu trvala mnoho let. Proto jsem moc rád, že se vše podařilo dotáhnout do úspěšného konce a v úseku z Hradce Králové do Vysoké nad Labem tak vznikne bezpečná cesta pro cyklisty, in-line bruslaře či chodce. Královéhradecký kraj na výstavbu této cyklostezky přispěje částkou okolo 2,5 milionu korun,“ uvedl radní Královéhradeckého kraje pro oblast regionálního rozvoje, cestovního ruchu, grantů a dotací Pavel Hečko.

Nová cyklostezka povede z hradecké Třebše podél Labe a skončí ve Vysoké nad Labem u tělocvičny. Během května začnou přípravné práce v lokalitě, samotná výstavba se zahájí v červnu. Bezpečná trasa, která propojí Hradec Králové a Vysokou nad Labem, by měla být hotová do konce tohoto roku.

Na financování projektu v hodnotě okolo 31,5 milionů korun se podílí 27 milionová dotace z evropských fondů. Dalších 2,5 milionu korun zaplatí Královéhradecký kraj a zhruba 2 miliony korun poskytne město Hradec Králové.

 

Zdroj: Metropol

Tématické zařazení:

 » Sport  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:


(Vyplňte pouze tehdy, jestliže chcete být informování o odpovědích na váš příspěvek)

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření