Na Sněžku za Matýska - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Na Sněžku za Matýska

foto archiv

Krkonoše | V soboru 26. května se uskuteční už 6. ročník charitativního výstupu na Sněžku. Tentokrát se na naši nejvyšší horu půjde za handicapovaného Matýska. Zároveň se uskuteční 1. ročník hudebního festivalu s názvem HandicapFest.

 

Výstup na Sněžku odstartuje v 9 hodin z centrálního parkoviště, v 10 hodin pak otevře od Kapličky v Obřím dole bránu na Sněžku sám Krakonoš. Tam se k ostatním připojí autor projektu, handicapovaný atlet Jaroslav Petrouš, a další lidé s handicapem. „Věřím, že se nám HandicapFest povede, a že si užijeme nejen výstup na Sněžku, ale i hudební program. Kapely budou hrát od 12.00 až do 21.00 hodin a moderování se ujme Martin Zach a Saša Rašilov,“ těší se Petrouš.

„Máme obrovskou radost, že tady podruhé a bez nároku na honorář vystoupí Janek Ledecký. Vážíme si také účasti kapely The Tap Tap a dalších,“ dodává spoluzakladatelka NF KlaPeto Kateřina Klasnová. Letos se půjde na Sněžku pro rok a půl starého Matýska Sivaka, který ve dvou měsících onemocněl těžkou zánětlivou infekcí. Navzdory prognózám chlapec přežil, ale nemoc a léčba si vyžádala krutou daň. Lékaři Matýskovi amputovali ruku a nohu a patrně má zasažen zrak a sluch. Rodiče potřebují finanční prostředky na kompenzační pomůcky. Lidé mohou podpořit Matýska a další handicapované děti jakýmkoli finančním darem na transparentní účet NF KlaPeto (číslo účtu 2001375049/2010) nebo koupí benefičního trička s originálním logem akce. Trička, které NF KlaPeto dodala společnost Adler, mají letos mátovou barvu. Tričko stojí 200 Kč a lze ho koupit na www.klapeto.eu . Výtěžek z akce jde na pomoc těžce zdravotně postiženým dětem. Loni se podařilo získat 1, 2 milionu korun a pomoci celkem dvaceti handicapovaným dětem. Text: Šárka Jansová, foto: Archiv KlaPeto

 

 

 

 

 

 

 

www.klapeto.eu 

 

Zdroj: Metropol

Tématické zařazení:

 » Sport