Bílí Tygři vzdají hold Petru Nedvědovi - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Bílí Tygři vzdají hold Petru Nedvědovi

Foto archiv

Liberec | V sezóně 2008/2009 slavili Bílí Tygři Liberec návrat své největší legendy. Po dlouhých 18 letech strávených v zámoří se pod Ještěd vrátil útočník Petr Nedvěd. Na kontě měl tehdy téměř tisíc startů v NHL i stříbro ze Zimních Olympijských her.

 

Velezkušený útočník se okamžitě stal základním stavebním kamenem celého týmu, který táhnul coby kapitán nejen svou produktivitou, ale také svým vystupováním a vůdcovskou povahou v kabině i na ledě. Petr Nedvěd zůstává historicky nejdéle sloužícím kapitánem Bílých Tygrů, drží rekord v klubové produktivě a stále je také rekordmanem v počtu nasbíraných kanadských bodů v jedné sezóně (2011/2012).

Zápasu Bílých Tygrů se Spartou Praha, který se odehraje v neděli 4. 2. od 16:00, bude předcházet slavnostní ceremoniál, při němž vystoupá dres se jménem Petra Nedvěda a jeho číslem 93 pod strop Home Credit Areny. Zaujme tak místo vedle trikotu Petrova otce Jaroslava, který byl výraznou osobností libereckého hokeje v sedmdesátých letech minulého století.

Petr Nedvěd na krátko oblékl liberecký dres už v sezónách 1997/1998 a 2001/2002, kdy Tygři působili ještě v 1. Národní lize. Ve třech zápasech si tehdy připsal 6 bodů za 3 branky a 3 asistence. Vždy šlo jen o krátkou výpomoc před návratem do zámoří. Před sezónou 2008/2009 už se ale slavný liberecký odchovanec vrátil nastálo do svého mateřského klubu a pravidelně dokazoval své mimořádné kvality. Sedm sezón vedl Bílé Tygry jako kapitán. Ve čtyřech sezónách v řadě vévodil tabulce klubové produktivity a v ročníku 2011/2012 byl coby nejproduktivnější muž soutěže vyhlášen Hráčem extraligy. Dvakrát dovedl Bílé Tygry k nepopulární čtvrté příčce nejvyšší české soutěže a byl to on, kdo svým gólem v posledním utkání baráže v roce 2013 rozhodl o setrvání Tygrů v Extralize. Během své liberecké éry se Petr Nedvěd dočkal také vytouženého návratu do české reprezentace. V roce 2012 vybojoval v národním dresu světový bronz a v roce 2014 se vrátil na hokejový olympijský turnaj.

Vyjádření prezidenta klubu Petra Syrovátka: „Petr Nedvěd je bezesporu nejslavnějším odchovancem našeho klubu. Ve své době patřil k desítce nejlepších hokejistů světa a my jsme nesmírně hrdí na to, že během své kariéry nikdy nezapomněl na místo, kde hokejově vyrostl. Když se po dlouhých letech vrátil do Liberce, stal se ikonou nejen našeho klubu, ale celé extraligy. Byl osobností, které patřila celé jedna éra. Svým hokejem uměl pobláznit nejen tribuny, ale také spoluhráče v týmu. Petr patří k silné generaci českých hráčů, ale i v této společnosti byl jedním z nejlepších. Před zápasem se Spartou vystoupá ke stropu Home Credit Areny dres hráče, který je nejpevněji spjat s naším klubem. Petr Nedvěd je jeho symbolem a ikonou.“  

 

Doprovodný program:

Už dvě hodiny před utkáním, tedy v 14:00, odstartuje v prostorách ČS klubu Home Credit Areny mimořádná autogramiáda Petra Nedvěda. V Tygřím fanshopu bude při této příležitosti připravena speciální Kolekce #93. Vedle plakátů a buttonů také dresy, trička a šály. Na ochozu areny bude v provozu fotokoutek s Nedvědovou figurínou a klub si pro fanoušky připravil také speciální choreo, do kterého se mohou zapojit všichni návštěvníci zápasu.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: Metropol

Tématické zařazení:

 » Sport  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:


(Vyplňte pouze tehdy, jestliže chcete být informování o odpovědích na váš příspěvek)

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření