Dav fanoušků hnal domácí za vítězstvím - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Dav fanoušků hnal domácí za vítězstvím

zdroj: Autodrom Most

Most | Devadesát pět tisíc fanoušků přilákala o tomto víkendu na mostecký autodrom jubilejní pětadvacátá Czech Truck Prix. Šesté pokračování letošního ročníku evropského šampionátu okruhových tahačů FIA...

 

přineslo úchvatné souboje na dráze i úspěch domácích pilotů.
„Dorazilo nepatrně méně lidí než loni. I tak jsme s návštěvností velmi spokojeni a děkujeme fanouškům, že vytvořili tak skvělou atmosféru. Zejména domácí jezdci se jim odvděčili skvělými výkony,“ zhodnotil nejprestižnější podnik každoročního kalendáře společnosti AUTODROM MOST její generální ředitel Jiří Volovecký. 
Hodně napínavých a zajímavých momentů se diváci dočkali také při dvou nedělních závodech truckerů. Adam Lacko z roudnického týmu Buggyra první z nich vyhrál stylem start – cíl, následován Němcem Jochenem Hahnem. Bronzovou příčku bral Antonio Albacete ze Španělska. Druhé měření sil, do něhož prvních osm jezdců z prvního klání startuje v obráceném pořadí, pro sebe rozhodl Brit Shane Bereton. Skvělého výsledku dosáhl Lackův týmový kolega David Vršecký, který odolal dotírající Steffi Halm a dojel druhý.
Mostecký závod tak přinesl Lackovi tři podniky před koncem šampionátu navýšení vedení v průběžném pořadí na 60 bodů před Hahnem, Buggyra posílila svou dominanci v poháru konstruktérů. 
České fanoušky neméně potěšil další český jezdec Tomáš Pekař, který se představil jako skvělý pilot cupového Renaultu. Po sobotním druhém místě v prvním závodě předvedl v neděli skvělou stíhací jízdu a druhý závod dotáhl do vítězného konce. Stejně jako Lacko i on je v pohárovém Clio Cupu lídrem průběžného pořadí. Nelítostné souboje často končící v kačírku předváděli po celý víkend také jezdci dalšího vloženého závodu, série KIA Lotos Race.
Czech Truck Prix nabídla divákům kromě sportovního zážitku i šanci zachránit lidský život. Závody se totiž staly – stejně jako loni - součástí kampaně Jedu na dřeň!, nad níž převzal patronát Autoklub ČR. Každý návštěvník autodromu ve věku od 18 do 35 let se mohl přihlásit do registru potenciálních dárců kostní dřeně. „Za sobotu a neděli se podařilo získat 101 nových potenciálních dárců dřeně. Registr se tak letos rozrostl už o 700 až 800 odvážných z řad fanoušků motorsportu. Přesná čísla budeme znát později. Velmi si jejich přístupu vážíme,“ uvedla Jana Sklenářová z organizačního týmu kampaně Jedu na dřeň.
Závodní víkend provázel i tradičně bohatý doprovodný program se spoustou zábavy a atrakcí. Novinkou byl Truck Festival, jehož součástí bylo Monster Truck Show. Představení, při němž terénní auta namontovaná na podvozky s obřími pneumatikami drtí koly osobní auta. Adrenalinový zážitek znásobily i honičky v autech, salta, projíždění ohněm, jízda po dvou kolech či smyky. Nechyběla ani sobotní a nedělní spanilá jízda kamionů, jež se festivalu zúčastnily, po závodní dráze.

Zdroj: Autodrom Most

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Sport  

 » Kraje  » Ústecký