Desátým kapitánem Bílých Tygrů byl jmenován Martin Ševc - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Desátým kapitánem Bílých Tygrů byl jmenován Martin Ševc

zdroj: hcbilitygri.cz

Liberec | Bílé Tygry povede do nadcházející sezóny nový kapitán Martin Ševc. Zkušený šestatřicetiletý obránce s reprezentačními zkušenostmi přebírá kapitánské „C“ po Branku Radivojevičovi a jeho předchůdci...

 

Janu Výtiskovi, tedy po kapitánech, kteří v přecházejících dvou sezónách dovedli Bílé Tygry k titulům mistrů a vicemistrů extraligy. 
Martin Ševc zaokrouhlí počet libereckých extraligových kapitánů na číslo 10. Zároveň je ale teprve čtvrtým obráncem v této pozici. V roce 2002 dovedl obránce Aleš Vála Bílé Tygry k extraligovému postupu, v sezóně 2008/2009 vedl tygří smečku velezkušený bek Jaroslav Modrý a v letech 2014-2016 nosil kapitánské „C“ už zmíněný Jan Výtisk.   
Pro Martina Ševce bude role kapitána zcela nová zkušenost. Doposud působil jen v roli asistenta. „Áčko“ na dresu oblékal v předchozích dvou sezónách právě v dresu Tygrů. Jako kapitán povede šestatřicetiletý lídr Bílé Tygry už v utkáních Champions Hockey League 24. a 26. srpna.   
Vyjádření Martina Ševce: „Je určitě velká čest, dělat kapitána v takové skvělé partě a věřím, že kluky nezklamu. Na druhou stranu se toho pro mě herně zase tolik nemění. Jiný už taky nebudu. Ale chci ještě více pomáhat týmu a mladším hráčům. Vím, že se budu muset také trochu mírnit a nebýt tak prostořeký, abych tým zbytečně neoslaboval.“ 
Asistenty Martina Ševce byli jmenováni Ladislav Šmíd a Petr Jelínek.

Zdroj: hcbilitygri.cz

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Sport  

 » Kraje  » Liberecký