RunCzech otevírá registrace na příští rok - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

RunCzech otevírá registrace na příští rok

zdroj: RunCzech

Česká republika | Pravidelní účastníci RunCzech běžecké ligy by právě teď měli zbystřit. Organizátoři oblíbených městských závodů totiž už za pár dní spouštějí registrace na rok 2018! Registrační systém nově...

 

hlásí podstatnou novinku – startovní číslo mohou přednostně získat nejvěrnější běžci. Pravidelní maratonci, tedy PIM Kings a Queens, si mohou své startovní číslo zajistit už ve středu 16. srpna. Další dva dny se registrační formulář otevře postupně pro loňské RunCzech Stars a letošní členy Českého maratonského klubu. Přihlašování pro všechny běžce poběží od neděle 20. srpna. Ceny registrací jsou v první vlně neměnné, druhá a třetí vlna se u některých závodů dokonce snižuje. 
 
Formát registrací na sezónu 2018 nově dává šanci přednostní registraci těm, kteří závody RunCzech běhají pravidelně. „Běžci, kteří si už atmosféru RunCzech závodů vyzkoušeli, dostávají větší šanci ji zažít znovu. Kapacity závodů jsou omezené, a tak jsme pro letošek zavedli tuto novinku, aby si naši pravidelní účastníci bez problémů zajistili svoje místo na startu,“ říká ředitel závodů Václav Skřivánek. Také letos je cena registrací rozdělená do tří kategorií, přičemž tu nejlevnější získávají ti, kdo se přihlásí nejdříve.
 
Jako první se na závody v příštím roce mohou registrovat PIM Kings a Queens, tedy ti běžci, kteří šestkrát a více dokončili Volkswagen Maraton Praha. Pro ně se registrace otevírají ve středu 16. srpna. Den po nejzkušenějších maratoncích, ve čtvrtek 17. srpna, přijde řada na RunCzech Stars za rok 2016, tedy ty běžce, kteří loni dokončili všech sedm závodů RunCzech běžecké ligy. Členové Českého maratonského klubu 2017 se mohou registrovat od pátku 18. srpna. „Registrace vždy začnou s úderem půlnoci. Každému běžci jsme zaslali emailem, kdy se jej otevření týká. Ve svém Runners ID profilu také lidé můžou vidět přiřazené odznáčky, které každému napoví, jaká kategorie se ho týká. Jinak není potřeba dělat nic jiného, než jak jsou běžci v registraci zvyklí - stačí se ve správný den na www.runczech.com přihlásit do svého profilu a poté se jim zobrazí seznam událostí 2018 s otevřenou registrací,“ vysvětluje Skřivánek. 
 
Registrace pro všechny běžce z celého světa, začínající i ty zkušené, spouštíme v neděli 20. srpna. „Věříme, že upravený systém běžci uvítají a budou mít dost času a prostoru zvolit si závod, který jim bude nejvíce vyhovovat,“ dodává Skřivánek.
 
Ani v příštím roce běžci nebudou ochuzeni o O2 Pražskou štafetu 4x5. Ta se ve Stromovce poběží v červnu a o otevření registrací na tento závod budeme zavčas informovat.
 
Kdy se otevírají registrace na RunCzech běžeckou ligu 2018
 
●    středa 16. srpna – PIM Kings and Queens (zlatí, stříbrní i bronzoví)
●    čtvrtek 17. srpna – RunCzech Stars 2016
●    pátek 18. srpna – členové Českého maratonského klubu 2017
●    neděle 20. srpna – otevření registrací pro všechny
 
 
Termíny závodů RunCzech běžecké ligy 2018
 
●    Sportisimo 1/2Maraton Praha: sobota 7. dubna
●    Volkswagen Maraton Praha: neděle 6. května
●    Mattoni 1/2Maraton Karlovy Vary: sobota 19. května
●    Mattoni 1/2Maraton České Budějovice: sobota 2. června
●    Mattoni 1/2Maraton Olomouc: sobota 23. června
●    Birell Grand Prix Praha (5 a 10 km): sobota 8. září
●    Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem: sobota 15. září

Zdroj: RunCzech

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Sport