Fotbalisté FK Ústí nad Labem jdou do nové sezony s optimismem - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Fotbalisté FK Ústí nad Labem jdou do nové sezony s optimismem

zdroj: archiv Metropolu

Ústí nad Labem | S naplněným rozpočtem na novou sezonu a s plánovaným umístěním v první polovině tabulky vstupují fotbalisté FK Ústí nad Labem do nového ročníku Fortuny národní ligy. Výkonný ředitel týmu...

 

Petr Heidenreich uvedl, že klub počítá s dvacetimilionovým rozpočtem, z toho jsou zhruba 15 milionů korun náklady na A tým.
„Tato částka je druholigovým standardem, výjimkou ale nejsou v této soutěži i dvojnásobné rozpočty. Náš nižší rozpočet souvisí také s absencí strategického partnera, nicméně podařilo podepsat profesionální smlouvy s větším počtem hráčů než loni, což je pozitivum,“ uvedl Petr Heidenreich.
Klub počítá do sezony podle místopředsedy představenstva Jiřího Duška s devatenácti hráči. „Po loňské sezoně odešli góloví hráči, kteří z 34 gólů týmu zajistili hned dvacet branek. Nahradit by je ale měli nově příchozí Kacafírek či Matějka. Na podzim chceme uhrát tolik bodů, abychom měli klidnou přípravu na druhou polovinu sezony,“ řekl trenér Jiří Skála. Tým sehrál oproti loňské přípravě méně utkání, ale s kvalitnějšími soupeři. „Přišla také řada nových hráčů, věnovali jsme se jejich zapracování do mužstva,“ vysvětlil trenér.
Favority soutěže jsou podle něj týmy, které sestoupily z nejvyšší soutěže včetně Vlašimi, Opavy či Českých Budějovic. Libor Zajíček, předseda představenstva klubu, doplnil, že umístění do šestého místa ve Fortuna národní lize by bylo úspěšným výsledkem. „Cíle máme nejvyšší, ale samozřejmě v rámci našich možností. Sport je v regionu dlouhodobě podfinancovaný, proto musíme poděkovat městu Ústí nad Labem za podporu, díky které může klub fungovat,“ uvedl Libor Zajíček.
Zpestřením budou pro fanoušky utkání reprezentací do 17 a 21 let včetně ženského národního týmu, který se v Ústí utká s Německem.

Zdroj: Tomáš Prchal

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Sport  

 » Kraje  » Ústecký