V Samsunu se koná deaflympiáda - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

V Samsunu se koná deaflympiáda

zdroj: ČPV

Praha | Čtyři a půl tisíce sportovců z více než stovky zemí světa bojují o úspěch na letní deaflympiádě v tureckém Samsunu. Mezi nimi i dvacítka Čechů, kteří se z celkových jednadvaceti sportovních disciplín představí...

 

v osmi. Nejvíc se očekává od střelce Marka Bartoška, který bude v Samsunu obhajovat tři medaile z předchozí deaflympiády v Sofii. 
Kromě střelby vyšlou Češi do boje svoje sportovce ještě v atletice, beach volejbalu, bowlingu, cyklistice, orientačním běhu, stolním tenise a klasickém tenise. 
„Myslím, že budeme úspěšnější než na deaflympiádě v Tchaj-peji a v Sofii. Kdybychom vyrovnali nebo vylepšili výsledek z Melbourne, bylo by to krásné. Želízek v ohni máme vícero! Ale nerad bych je jmenoval a vytvořil na ně psychický nátlak. Viděl jsem seznam našich sportovců a mám dojem, že šanci na placku má každý,“ myslí si Bartošek, že není rozhodně jediným kandidátem na medaili. 
Nejaktuálnější informace o deaflympiádě a výkonech našich sportovců jsou dostupné na oficiálním webu Českého paralympijského výboru a také na facebookovém profilu i na Twitteru.

Zdroj: ČPV

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Sport