Šestý nejlepší evropský kulturista je z Univerzity J. E. Purkyně - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Šestý nejlepší evropský kulturista je z Univerzity J. E. Purkyně

zdroj: UJEP

Ústí nad Labem | Student katedry tělesné výchovy a sportu Pedagogické fakulty UJEP Michael Kučera se stal 6. nejlepším mužem v Evropě v kulturistice federace Nabba/WFF. Michael Kučera svou zálibu ve sportech...

 

umocňuje profesionálním soutěžením v kulturistice. Nejdříve na pražském Mistrovství ČR v kulturistice federace Nabba/WFF vybojoval 1. místo a stal se mistrem České republiky.
Díky tomuto úspěchu vycestoval do zahraničí, aby se zúčastnil mistrovství Evropy pořádaného v Litvě. Dvanáctihodinovou cestu do litevského Kaunasu absolvoval Michael autem přes Polsko spolu se svým otcem a kamarádem. Po vyčerpávající jízdě dorazili na místo nad ránem v den konání soutěže. Mnoho času na regeneraci neměl. 
„Soutěžil jsem v kategorii WFF Athletic. Přesto, že jsem poctivě protáhl všechny svaly, chytla mě těsně před vstupem na pódium křeč do tricepsu. Během soutěže postupně přecházela tělem, takže při porovnávání v základních čtvrtobratech a povinných pózách jsem vážně trpěl. Řekl jsem si ale, že když už jsem se dostal sem, tak to nevzdám,“ popisuje svůj boj o evropský titul Michael.
Nakonec v silné evropské konkurenci početné kategorie WFF Athletic obsadil vynikající 6. místo. 
„Byl jsem trochu zklamaný, protože vím, že na 3. místo jsem určitě měl, a neudělat chybu s nátěrem, mohlo to tam padnout. I tak to pro mne byla obrovská zkušenost a zároveň motivace do příští sezóny,“ hodnotí svůj výsledek Michael, který se již nyní připravuje na další závody. 

Zdroj: UJEP

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Sport  

 » Kraje  » Ústecký