Litvínovští hokejisté sehráli exhibici s ruským Gazpromem, - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Litvínovští hokejisté sehráli exhibici s ruským Gazpromem,

Ikona

8. dubna 2008, 15.04 | Litvínov/ Skvělé zakončení hokejové sezony zažil v neděli odpoledne Litvínov. Domácí stará garda, složená z odchovanců klubu, změřila síly s více než atraktivním soupeřem, kterým byl ruský celek Gazprom Export.

 

Téměř tři tisícovky diváků shlédli nejen plejádu hvězd na ledě, ale také pohledné akce a hlavně dostatek gólů. Utkání skončilo výhrou hostujícího celku 3:5. Ještě před samotným začátkem zápasu byl Nadaci Ivana Hlinky předán šek na 50 tisíc korun.

Hrdinou v domácím dresu se stal veterán Robert Kysela (39), který si vymodlil trestné střílení, které bylo vždy nařízeno za každý faul, a předvedl svůj parádní technický kousek, který jej proslavil před sedmi lety při vypjatém čtvrtfinále play off se Spartou. V závěru svého nájezdu si totiž pustil kotouč mezi nohy a skóroval tak, že otočil hokejku dozadu a vystřelil zpoza brusle do přímo do šibenice. Jako tenkrát. Tribuny bouřili a Kyslík, jak mu spoluhráči a příznivci přezdívají, slavil druhý vstřelený gól svého týmu. Stejně jako před lety gólman stále zíral, co si to dovolil, zatímco kotouč už se třepotal v síti. 

„Bylo to fajn. Pořád to tam v těch rukách je,“ pochvaloval si po skončení zápasu Kysela. „Chtěl jsem jet a těšil jsem se. Šel jsem do toho už s tím, že to provedu úplně stejně, jako ve čtvrtfinále play off proti Spartě, kdy jsem jel na Břízu,“ komentoval jedinečný okamžik, který si někdejší fenomenální kanonýr a dnes spolukomentátor České televize výtečně zopakoval. Uznal ale zároveň, že sehrát utkání proti takovému soupeři nebyla zrovna jednoduchá záležitost. „Já jsem vlastně tři roky pořádně nebruslil, oni trénují a bylo to potom vidět. Jinak to probíhalo tak, jako vždycky. I když to byla exhibice, alespoň trochu šlo o prestiž,“ uzavřel Kysela. (ben)

 

Tématické zařazení:

 » Sport