Volejbalová extraliga se rozšíří - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Volejbalová extraliga se rozšíří

Ikona

1. dubna 2008, 16.50 | Ústí nad Labem | Poslední tři roky se už zase hraje v Ústí nad Labem nejvyšší volejbalovou soutěž. Od návratu klubu do extraligy platil model desetičlenné soutěže, jejíž základní část praktikovala tříkolový systém. Od příští sezony ji čekají změny. Soutěž se rozšíří.

 

Letos nikdo nesestoupí. Jedenáctým účastníkem se stane vítěz první ligy, dvanáctým pak reprezentační výběr juniorů. „Nevím, jestli je to šťastné řešení. Na svazu chtějí něco pro reprezentaci udělat. Otázka je, jestli není extraliga pro juniory až příliš vysoko,“ zamyslel se trenér Ústí  Michal Nekola. Šéf ústeckého oddílu Miroslav Přikryl doplnil: „Nároďák v extralize vzbudil u odborníků trochu rozpaky. Není tak silný, aby zazářil. Asi budou hodně prohrávat. Jestli to pro ně bude mít přínos, si vzal na triko svaz. Tak rozhodl. My, ne že bychom byli kategoricky proti. Je pravda, že český volejbal prožívá krizi. Jakékoli řešení do budoucna, které bude mít pozitivní efekt, je žádoucí. Uvidíme…“

Jako nejpalčivější problém vidí Přikryl herní systém. V letošním ročníku odehrál každý tým v základní části 27 zápasů. Rozšířením účastníků na dvanáct by se hrálo zřejmě jen dvoukolově a každé mužstvo by tak čekala porce pouze dvaadvaceti mačů. „Asi by mělo dojít k nějaké korekci. Zápasů je málo už letos. A 11 zápasů doma v základní části je pro mě jako ekonoma málo. Nebál bych se čtyřkolového systému, ale asi by to neprošlo. Není to ještě dořešené. Máme ještě čas vše vyřešit,“ dodal Přikryl.

Karel Filas

Tématické zařazení:

 » Sport