Pelc: Série s Krčí, Duklou a Vítkovicemi bude klíčová - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Pelc: Série s Krčí, Duklou a Vítkovicemi bude klíčová

Ikona

25. března 2008, 12.59 | Ústí nad Labem/ V těžké situaci jsou fotbalisté Ústí nad Labem. Po pokaženém vstupu do jarní části bojují o záchranu v druhé lize.
Máme problémy, ale pořád se můžeme udržet,“ věří ústecký manažer Stanislav Pelc.

 

Co musí Ústí zlepšit, aby opustilo pásmo sestupu?

Musíme si pohlídat standardní situace, hlavně obranné. Máme poměrně vysoké hráče, dobré hlavičkáře, ale hráče ne vždycky dokážeme dobře rozebrat. Taky se na nás často pískají penalty. Třeba v Třinci byla, ale domácím ji sudí odpustil. V Opavě si ji vymyslel.

 

Jak celkově hodnotíte výkony Ústí?

 Hrajeme lépe, než jaké máme výsledky. Vedli jsme v Opavě, trápili ji až do konce. Za stavu 3:2 jsme měli šance na vyrovnání. Ale za čtyři minuty jsme ale inkasovali dva góly. Kdo viděl náš domácí zápas s Bohemkou, která je na špici tabulky, musel uznat, že jsme byli lepší. Dokonce jsme měli víc šancí, jenže branku dal soupeř. Můžeme porazit každého. Dokázali jsme to už na podzim, kdy jsme vyhráli se špičkovými týmy, na Slovácku, doma s Příbramí.

 

Jaká je nálada v týmu?

Kromě loňska se tady hraje o sestup pořád, takže nic moc. Musejí to na sebe vzít zkušení hráči, usměrnit to. Třeba Fousek se po zranění dostává do formy.

 

Čím se dají nepříznivé výsledky zlomit?

Musíme bojovat v každém zápase. Vůbec nechci říct, že hrajeme špatně. Nejsou to takové porážky jako na podzim s Hlučínem nebo s Krčí, to jsme neměli formu. Hrajeme dobře, ale body chybí. Třeba se to otočí. Budeme hrát špatně a náhodným gólem vyhrajeme.

 

Jaký zápas bude pro vás na jaře klíčový?

Bude celá série, trojzápas s Krčí, Duklou a Vítkovicemi asi rozhodne. Když ji zvládneme, budeme blíž záchraně. Musíme vyhrávat alespoň doma. Podívejte na Třinec. Byl v beznadějné situaci, stačilo mu dvakrát vyhrát doma a rázem utekl z posledního místa. (bond)

Tématické zařazení:

 » Sport