ANO, Piráti a ODS posilují, ostatním padají preference! - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

ANO, Piráti a ODS posilují, ostatním padají preference!

Praha I Hnutí ANO, Piráti a ODS posilují, naopak ostatní parlamentní strany ztrácejí preference. Ukázal to zatím poslední průzkum agentury Kantar pro Českou televizi. Znamená to, že levice je na ústupu! Hnutí premiéra Andreje Babiše by v březnu volilo 33 procent dotázaných.

 

 ANO tak o dva procentí body posílilo oproti únoru. A kdyby nyní byly volby, Babišovo hnutí by mělo v parlamentu o osm křesel více, než má nyní .

 

Na druhém místě jsou nyní Piráti s 19 procenty a náskokem o 1,5 procenta. Na třetí příče je ODS, která by získala 13,5 procenta, tedy o jeden procentní bod navíc. Naopak propadají se ČSSD, KSČM i SPD Tomia Okamury, ale také lidovci.

 

„Zatimco v únoru by SPD volilo 9,5 procenta lidí,v březnu by je volilo jen 5,5 procenta dotázaných. Ztráta čtyř procentních bodů by znamenala i propad z 22 křesel na devět," uvedla agentura Kantar.

 

Podle průzkumu by naopak mimo Sněmovnu zůstala TOP 09 se čtyřmi procenty, a STAN s 3,5 procenty. Jak dopadnou květnové volby do Evropského parlamentnu není v této chvíli zatím jasné. 

 

 

Zdroj: Metropol / foto: archiv

Tématické zařazení:

 » Politika