ODS vyloučila Klause mladšího! Prý nebyl loajální - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

ODS vyloučila Klause mladšího! Prý nebyl loajální

Praha I Jeho otec ODS zakládal, on sám i přes výhrady mnohých je výraznou osobností s pokrokovými názory pravicové strany. Přesto teď Václava Klause mladšího jeho spolustraníci a vedení ze strany vyloučili. Prý nebyl loajální.

 

„Václava Klause ml. jsem přivedl k ODS já, i přes výhrady některých mých kolegů. To, že poté nebyl loajální ke mně, bych bez problému přešel. Že však není loajální k ODS, k jejímu programu, hodnotám a principům, však nadále přecházet nelze,“ uvedl Fiala na Twitteru k vyloučení Klause ml.

 

Návrh na vyloučení byl schválen jednomyslně, přitom člen výkonné rady a ekonomický expert ODS Jan Skopeček na svém facebookovém profilu uvedl, že chtěl hlasovat proti Klausově vyloučení, ale z rodinných důvodů musel jednání opustit předčasně.

 

V odůvodnění vyloučení publikovaném na webu strany mimo je, že Klaus ml. otevřeně podporuje vystoupení ČR z EU, zpochybňuje účast vojáků AČR ve vojenských misích nebo se účastní akcí pořádaných problematickými organizacemi. „Václav Klaus ml. navíc veřejně deklaruje, že v nadcházejících volbách do EP nebude volit kandidátku ODS,“ uvedlo předsednictví strany.

 

ODS Klause ml. řešila hlavně kvůli výrokům o židovských transportech ve Sněmovně a následnému přirovnání francouzského prezidenta Macrona k nacistickému vůdci Adolfu Hitlerovi. „To byla ale jen poslední kapka. O jeho vyloučení bylo v podstatě už jasno před tím," řekl jeden ze zdrojů z ODS:

 

„Já si myslím, že pan Klaus ml. začal ještě více přeskakovat pana předsedu Fialu a proto se stal nepohodlným. Pan Fiala je velmi nezjímavá osobnost pro mnohé straníky i voliče, zatímco Klause ml. znají všichni a vnímají ho jako politika s janými názory. A to zkrátka někomu takovému, jako je pan předseda vadí. Tímhle si ODS pod sebou podřezala větev. A pokud Václav Klaus mladší opravdu založí novou stranu, celá řada členů ODS k němu přejde, včetně voličů," myslí si členka strany z Prahy, která si nepřála být jmenována.

 

A co na své vyloučení řekl sám Klaus ml.? 

 

„Kdybych byl předsedou strany a měl tam řadového poslance Profesora Fialu, nikdy bych ho nevylučoval, nebál se, že mě zastíní nebo mi to pokazí nebo že má jiné názory.

2) Toto je zároveň moje poslední poznámka k ODS. Politiku vnímám jako hájení názorů, zastupování občanů. Někdy i odvahu být sám.
Nesnáším politiku typu "Franta je hloupý nebo arogantní nebo špatný - proto volte mě". Budu se snažit nabízet vize, pozitivní program a slibuji "neměnit své názory" - například budu vždy hájit suverenitu republiky, i kdybych byl z 10 milionů lidí poslední.
3) Nebudu se k ODS vyjadřovat také z důvodu, že se spoustou členů budu v budoucnosti spolupracovat. Nejenom s těmi, co mě podpořili v posledních dnech," uvedl na facebookovém účtu syn bývalého českého prezidenta.

 

Zdroj: Metropol / archiv

Tématické zařazení:

 » Politika  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:


(Vyplňte pouze tehdy, jestliže chcete být informování o odpovědích na váš příspěvek)

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření