Hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová se vzdala poslaneckého mandátu - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová se vzdala poslaneckého mandátu

zdroj: archiv Metropolu

Středočeský kraj | Hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO 2011) dnes oficiálně oznámila, že se vzdává mandátu poslankyně Parlamentu České republiky, jenž získala v parlamentních volbách. „Své rozhodnutí...

 

jsem učinila po dlouhých debatách s lidmi v mém okolí. Reflektovala jsem také názor vedení hnutí ANO. Vím, že můžete namítnout, že proto jste mě nekroužkovali. Za Středočeský kraj budou ve Sněmovně pracovat 3 zastupitelé kraje, moji kolegové. Věřím, že si dohlédnu na to, aby náš kraj zastupovali co nejlépe. Samozřejmě zřídí také poslaneckou kancelář v Benešově,“ uvedla hejtmanka ve svém prohlášení určeném středočeským voličům. 
 
Občanům kraje Jaroslava Pokorná Jermanová poděkovala za preferenční hlasy, které ji nejen posunuly výše na kandidátce, ale udělaly jí i obrovskou radost.  Ve svém prohlášení také připomněla svůj veřejně prezentovaný cíl před volbami, tedy dokončení volené funkce hejtmanky Středočeského kraje. „Po velmi vypjaté volební kampani a po změnách, které nás potkaly v koalici na kraji, jsem dospěla k rozhodnutí vzdát se svého poslaneckého mandátu,“ prohlásila. Závěrem se hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová vyjádřila k tomu, co ji v její funkci hejtmanky Středočeského kraje čeká v následujících měsících. „Je to spousta práce, a bude to práce nelehká. Ráda bych významně posunula kraj jak v oblasti dopravní infrastruktury, tak ve zdravotnictví, či realizovala reformu školství. Chtěla bych do kraje přivést více investorů a také více zahraničních turistů. Potřebuji ještě intenzivněji komunikovat se starosty našich středočeských obcí. A chtěla bych dále jezdit i za vámi, obyvateli Středočeského kraje,“ uvedla.

Zdroj: Helena Frintová

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Politika  

 » Kraje  » Středočeský