Ostrá část kampaně si žádá ostřejší pití“. ODS bude nalévat slivovici - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Ostrá část kampaně si žádá ostřejší pití“. ODS bude nalévat slivovici

zdroj: ODS

Ústí nad Labem | Krajské vedení ODS zahájilo ostrou část kampaně ve volbách do Poslanecké sněmovny.
„Ona ta ostrá část už vlastně běží. Naši kandidáti pracovali usilovně celé léto, ať už na sociálních sítích...

 

nebo při individuální kontaktní kampani. Teď jen chceme vystupňovat intenzitu. Zvu všechny občany, kterým není politika lhostejná a kteří chtějí něco změnit, na kteroukoli naši akci. Přijďte si podebatovat třeba do Bíliny 14. září, tam budeme nalévat i slivovici. Ostrá část kampaně si žádá ostřejší pití,“ zavtipkoval lídr ODS v Ústeckém Kraji, místostarosta Litoměřic Karel Krejza. 
Během měsíce září stále probíhá promítání filmu Špunti na vodě. Kandidáti se také ukáží na výstavě Zahrada Čech 2017, Loretánských slavnostech, dětském dni "Z pohádky do pohádky" konaném v parku na Severní Terase v Ústí nad Labem, na Roudnickém vinobraní nebo na dobročinném golfovém turnaji v Mostě. „Výtěžek tohoto turnaje jde na děti postižené cukrovkou,“ upřesnila dvojka na kandidátce Drahomíra Miklošová, která má na starosti sociální oblast. Podle ní trápí Ústecký kraj systém výplaty sociálních dávek. „Dochází ke skupování bytů, koncentrují se tu Romové. Důsledkem toho krachují společenství vlastníků domů a jsou na tom biti převážně senioři, kteří už nemají prostředky na přestěhování, a jsou tak vystaveni teroru nepřizpůsobivých. Pokud se nezmění tento začarovaný kruh, je Ústecký kraj ztracen,“ kritizovala Miklošová byznys s chudobou.     
Ústecký kraj trápí odchod mladých lidí, kteří odcházejí do Prahy, Liberce nebo Plzně, protože nevidí na Ústecku perspektivu. Klíčem je podle Krejzy a Miklošové jednak podpora malých a středních podnikatelů, snížení daní, které přinese vyšší mzdy pracujícím, a jednak investice do vzdělání. „Chceme posunout Ústecko k excelentnímu výzkumu, aby si mladí lidé nevybírali Prahu,“ uvedl místostarosta Litoměřic Krejza. Připomněl také, že město Litoměřice zahájilo stavbu geotermálního centra, které přinese pracovní místa a zabrání odlivu „mozků“.
Trojka na kandidátce mluvčí Památníku Terezín Tomáš Rieger připomněl, že Ústecký kraj má daleko větší potenciál v rozvoji cestovního ruchu. „Agentura Czech Tourism nepracuje dobře a jméno České republiky v zahraničí na rozdíl od Slovenska a Polska dostatečně neprezentuje. V porovnání s ostatními jsme jako popelka,“ uvedl Rieger.     
Z regionálních témat přešla řeč na Evropskou Unii. Podle lídra Krejzy nemůže EU fungovat tak, jak funguje doposud. „Jednotlivé státy neplní své závazky, nechrání se schengenská hranice, státy neplní maastrichtská kritéria vůči Euru,“ argumentoval Krejza, který stejně jako ostatní kandidáti ODS odmítá diktát povinných kvót. „Odmítám nepřizpůsobivost přistěhovalců, která začíná u ortodoxního odívání,“ připomněl místostarosta zákaz burkin na Litoměřickém koupališti.

Zdroj: ODS

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Politika  

 » Kraje  » Ústecký