Jan Skopeček: Mlha o rozpočtových úspěších vlády se začíná rozpouštět - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Jan Skopeček: Mlha o rozpočtových úspěších vlády se začíná rozpouštět

zdroj: ODS

Praha | „Podle informací nového ministra financí Ivana Pilného je situace kolem rozpočtu hrozivá a bude těžké udržet i plánovaný deficit ve výši 50 mld. Kč. Je to jasná obžaloba současné vládní koalice ČSSD, ANO...

 

a KDU-ČSL. 
Je to tristní výsledek rozpočtové politiky současné vlády a prohospodaření více jak tří let dobrého ekonomického počasí pro systémové změny. Platí, že jakmile Andrej Babiš opustil ministerstvo financí a přestal pouštět marketingovou mlhu o svých úspěších, tak se realita ukázala v jiných barvách. Rozpočtový zázrak se nekoná - to jen v minulém roce natekly evropské peníze, ale dnes je státní kasa prázdná a hlavní ambicí ministra financí je aspoň schodky nezvyšovat. A to se chlubíme vysokým růstem, chlubíme se lepším výběrem daní a chlubíme se nejnižší nezaměstnaností. 
Lidé z toho nemají prakticky nic a ministr financí prý nechce tempo zadlužovaní zvyšovat. Nikoliv snižovat, on jenom nechce zvyšovat tempo zadlužování. V jednom z nejpříznivějších období, jaké Česká republika zažila,“ uvedl poslanec a ekonomický expert ODS Jan Skopeček.

Zdroj: ODS

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Politika  

 » Finance