Drahomíra Miklošová: I dlouhodobě nezaměstnaní musí začít chodit do práce - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Drahomíra Miklošová: I dlouhodobě nezaměstnaní musí začít chodit do práce

zdroj: ODS

Praha | „Dnes byla zveřejněna data o nezaměstnanosti. V České republice je bez práce 308 500 osob, což je nejlepší výsledek od roku 2008. Přestože se ekonomice daří a nezaměstnanost klesá, zapomíná se na...

 

velký sociální problém a tím jsou dlouhodobě nezaměstnaní. 
Jedná se o lidi, kteří mají povětšinou nízkou kvalifikaci, a proto jsou na trhu práce oceňováni nízkými výdělky nebo jsou velmi těžce na trh práce umístitelní. Tato skutečnost vede v kombinaci se štědrým sociálním systémem k tomu, že dlouhodobě nezaměstnaní již aktivně nehledají práci. Zvykli si na život z dávek a vytváří špatný vzor svým dětem a lidem v okolí. Pokud tuto situaci nezačneme aktivně řešit, hrozí další rozšiřování vyloučených lokalit v České republice a vznik nových generací dětí, které budou zvyklé, že normální je nepracovat. Takovému vývoji je nutné předejít. 
Velmi by pomohlo, kdyby dlouhodobě nezaměstnaní museli absolvovat pravidelné aktivizační režimy, které by jim vrátily pracovní návyky. Výplata některých sociálních dávek by měla být podmíněna veřejnou prací, případně docházkou do těchto aktivizačních režimů. Speciální podmínky musí být vytvořeny pro lidi v předdůchodovém věku, kterým se nové zaměstnání hledá hůře,“ vysvětluje místopředsedkyně ODS a starostka obce Obrnice Drahomíra Miklošová.

Zdroj: ODS

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Politika  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:


(Vyplňte pouze tehdy, jestliže chcete být informování o odpovědích na váš příspěvek)

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření