Lidovci a Starostové v kampani vsadí na dobrovolníky - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Lidovci a Starostové v kampani vsadí na dobrovolníky

Praha | Nově vzniklá koalice Lidovců a Starostů se inspirovala v sousedním Německu a podle vzoru CDU a connect17 vytvořila svoji vlastní platformu pro dobrovolníky – tzv. Žlutý tým. Dobrovolníkem se může stát...

 

každý příznivec z celé republiky.
Lidovci a Starostové chtějí do kampaně mimo straníky a členy mládežnických organizací zapojit aktivně i své příznivce a jako první spustí dobrovolnickou platformu. Dobrovolníci se zapojí do volební kampaně na předvolebních mítincích, v online prostoru, poskytnou plochu pro vyvěšení koaličních plakátů nebo budou pomáhat při převozu lidí na potřebné akce. Před vypuknutím ostré kampaně v září se dobrovolníci zúčastní vzdělávacích seminářů, teambuildingových akcí a setkají se s kandidáty koalice.
„Chceme najít nadšené dobrovolníky, kterým není lhostejná současná politická situace a chtějí pomoci Lidovcům a Starostům k úspěchu ve volbách. Tato koalice představuje novou generaci politiků, kterou stojí za to podpořit a pomoci jim zvítězit. Koneckonců z příkladů v okolních zemích vidíme, že je naprosto přirozené aktivně se zapojovat do veřejného života a podílet se na něm,“ řekl Marcel Ladka, celostátní koordinátor Žlutého týmu.
Němečtí křesťanští demokraté i díky pomoci dobrovolníků vyhráli poslední tři zemské volby v Sársku, Šlesvicko-Holštýnsku a Severním Porýní-Vestfálsku. Kontaktní kampaň platformy connect17 pomohla zvýšit volební účast ve všech těmto zemích a také pomohla k historickému úspěchu CDU, které se předpovídal značný úbytek hlasů.
Dobrovolníci koalice Lidovců a Starostů se mohou registrovat přes formulář na www.zlutytym.cz, případně prostřednictvím facebookového odkazu. Žlutý tým je možné sledovat také na Instagramu

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Politika