Jana Černochová: Odmítáme novou evropskou směrnici o zbraních - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Jana Černochová: Odmítáme novou evropskou směrnici o zbraních

zdroj: capitalistsrebellion.blogspot.com

Praha | Evropský parlament dnes i přes nesouhlas většiny českých europoslanců schválil kontroverzní a restriktivní směrnici regulující legální držbu zbraní. ODS dlouhodobě tento návrh kritizuje, považuje jej za...

 

nepřijatelný a byla prvním, kdo se proti této směrnici postavil a vyzýval vládu, aby se za práva legálních střelců postavila. I přes určité zmírnění a odstranění absurdit, které v původním návrhu byly, se domníváme, že s terorismem a s kriminalitou nelze bojovat zpřísněním pravidel pro slušné a zákona poslušné legální držitele zbraní. 
 
Evropská unie nás tlakem na odzbrojení společnosti vystavuje napospas teroristům a zločincům. Svým zásahem vůči legálním držitelům zbraní podráží důvěru těchto lidí v evropské, ale i státní instituce a snižuje míru své legitimity. I nadále považujeme český právní rámec v této oblasti za zcela vyvážený a plně dostačující pro prevenci kriminality páchané legálně drženými zbraněmi. Jednoznačně znovu deklarujeme, že jsme připraveni zabránit implementaci této směrnice i za cenu případných sankcí.
 

Zdroj: Jana Černochová, expertka ODS pro obranu

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Politika  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření