Reakce občanských demokratů na návrhy ČSSD v oblasti daňové politiky - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Reakce občanských demokratů na návrhy ČSSD v oblasti daňové politiky

zdroj: ODS

Praha | „Tři roky neustálých daňových změn ČSSD evidentně nestačily a už plánuje změny další. Český daňový systém však potřebuje pravý opak – více zjednodušení a hlavně stability. Místo zavádění nových daní...

 

zrušme ty zbytečné a snižme a zjednodušme DPH ze tří na dvě sazby. Postupně a v rozumné míře také snižme odvody na sociální a zdravotní pojištění - prospěje to jak pracovnímu trhu, tak podnikům a hlavně zaměstnancům. To jsou návrhy moderní daňové politiky. Plány ČSSD jdou ale úplně opačným směrem. Ještě více chce danit úspěšné, odrazovat lidi od práce a dál komplikovat daňový systém. Pro Českou republiku jsou návrhy ČSSD škodlivé,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala.
„ODS odmítá prohloubení existující progrese v našem daňovém systému. Na rozdíl od ČSSD nechceme trestat aktivitu a úspěch občanů a firem, a podbízet se tak voličům sázkou na závist. Návrhy na zavedení sektorových daní jsou pak úplnou šíleností. Jejich schválení by odradilo potencionální investory od investic v ČR a především by sektorová daň vedla ke zdražení produktů a služeb, jako jsou energie či bankovní služby, pro konečné spotřebitele. ČSSD prokázala, že je myšlenkově uvězněna v nemoderním socialismu pro minulé století,“ dodává ekonomický expert ODS Jan Skopeček.

Zdroj: ODS

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Finance  

 » Politika