Pavel Kováčik: Nečistá hra o Budvar - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Pavel Kováčik: Nečistá hra o Budvar

zdroj: KSČM

Praha | Přežili jsme kuponovou privatizaci, neuvážené prodeje prosperujících podniků do soukromých rukou a zbývá zde jen málo, co by ještě šlo dát někomu jako pěkný „dárek“. Mnozí z nás nikdy nezapomenou...

 

prapodivný prodej OKD a bonus, který Bakala dostal takřka za hubičku, byty OKD. Dnes mají z této fúze vládní politici zamotanou hlavu a prakticky nevědí, jak z této šlamastyky ven. Do zahraničí odešla i světoznámá značka Prazdroj a dnes se začíná licitovat o Budvaru. 
Ministerstvo zemědělství bez řádného výběrového řízení pouhým tzv. oslovením oznámilo, že vybralo agenturu, která bude mít stěžejní vliv na to, kdo bude novým šéfem národního podniku Budvar. V tomto případě si ministr Jurečka vybral firmu Constellation s. r. o. Její jednatel Jan Brázda vykonává současně funkci viceprezidenta Americké obchodní komory v ČR. Zřejmě všichni víme, kolik soudních sporů vede Budvar právě s Amerikou o tuto světoznámou značku. 
Jeden z mála podniků, který nebyl rozkraden, a zůstal v rukou státu, čili občanů, nás reprezentuje po celém světě. Málokdo se takto neprofesionálně chová vůči společnosti, jež má pro náš stát nezanedbatelný přínos. Již několikrát byly pokusy o privatizaci Budvaru. Vždy se jim však povedlo zabránit. Doufejme, že i dnes se česká vláda probudí a zhatí tak patrně nečisté zájmy provázející toto podivné výběrové řízení na agenturu, jež prakticky má mít neomezený vliv na určení nového ředitele Budějovického Budvaru. 
Dobrý hospodář by se měl vždy zasadit o to, že prosperující podnik zůstane v jeho rukou. A já mám velkou obavu, že právě toto česká vláda nečiní. Proto pečlivě sledujeme každý krok, který je v této otázce činěn. Jinak by se nám mohlo přihodit, že nám zbydou pouze oči pro pláč.

Zdroj: Pavel Kováčik, předseda poslaneckého klubu KSČM

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Politika