Hejtmankou Středočeského kraje je Jaroslava Jermanová Pokorná - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Hejtmankou Středočeského kraje je Jaroslava Jermanová Pokorná

zdroj: Michaela Drobná

Středočeský kraj | V zasedacím sále Krajského úřadu Středočeského kraje v Praze se v pátek 18. listopadu konalo ustavující jednání nového středočeského zastupitelstva. Za velkého zájmu veřejnosti a zástupců...

 

médií usedlo do lavic po ověření mandátů všech 65 zastupitelů zvolených v krajských volbách na začátku října. Následoval slib zastupitelů, kteří noví členové kolektivního vedení kraje složili do rukou končícího hejtmana Miloše Petery (ČSSD). Ten se také v úvodu ujal řízení schůze. Ovšem jen do zvolení nové hejtmanky. Tou se stala Jaroslava Pokorná Jermanová z hnutí ANO 2011, dosavadní místopředsedkyně Poslanecké sněmovny parlamentu ČR. Následovala volba náměstků hejtmanky a radních Středočeského kraje a stanovení oblastí jejich působnosti.Zastupitelé rozhodli o rozdělení postů následovně: 
Hejtmanka – Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO 2011), statutární zástupce a náměstek pro oblast bezpečnosti a cestovního ruchu – Vít Rakušan (STAN), náměstek hejtmanky pro oblast financí – Gabriel Kovács (ANO 2011), náměstek hejtmanky pro oblast zdravotnictví – Martin Kupka (ODS),
náměstek hejtmanky pro oblast kultury a památkové péče – Daniel Marek (TOP 09). 
Radní pro oblast investic, majetku a veřejných zakázek – Martin Macháček (STAN), radní pro oblast hospodářského a regionálního rozvoje včetně evropských projektů a rozvoje venkova – Věslav Michalik (STAN), radní pro oblast sociálních věcí – Jaroslava Němcová (ANO 2011), radní pro oblast dopravy – František Petrtýl (ANO 2011), radní pro oblast vzdělávání a sportu – Jan Skopeček (ODS) a radní pro oblast životního prostředí a zemědělství – Ivo Šanc (STAN).
 
Poté zastupitelé ustanovili 10 výborů zastupitelstva a počet jejich členů – v každém z nich bude 15 členů, z toho vždy 1 předseda a 2 místopředsedové.
Krajští zastupitelé také stanovili počet uvolněných členů Zastupitelstva Středočeského kraje. Uvolněných členů bylo stanoveno celkem 16, z toho uvolněných členů Rady kraje je 11 a 5 uvolněných předsedů výborů (Výbor finanční, Výbor kontrolní, Výboru pro hospodářský a regionální rozvoj, vědu a výzkum, Výboru pro dopravu a Výbor pro životní prostředí a zemědělství). Předsedové ostatních výborů budou neuvolnění. Následovala volba členů Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Střední Čechy. 

Zdroj: Michaela Drobná

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Politika  

 » Kraje  » Středočeský