Bubeníček: Na úřadech práce již nejsou kvalifikovaní pracovníci - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Bubeníček: Na úřadech práce již nejsou kvalifikovaní pracovníci

zdroj: Tomáš Prchal

Ústí nad Labem | Na úřadech práce v Ústeckém kraji již není moc kvalifikovaných lidí, kteří by se uplatnili ve firmách, jež přicházejí se svými investicemi do regionu. V rámci 2. Podnikatelského fóra Ústeckého kraje, které...

 

hostí dnes a zítra Clarion Congress Hotel v Ústí nad Labem, to uvedl hejtman kraje Oldřich Bubeníček.
„Důvodem je i sociální složení obyvatel kraje a velká zadluženost u řady z nich, takže se jim hledat práci nevyplatí. A je to otázka pro Ministerstvo práce a sociálních věcí, jak je začlenit do pracovního procesu," doplnil Oldřich Bubeníček. Jak doplnil, osobně věří, že tato akce přispěje ke zviditelnění Ústeckého kraje, a přispěje i ke snížení nezaměstnanosti o několik procent.
Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek uvedl, že na fóru proběhla debata o pracovních možnostech v kraji. „Česká republika má sice nejnižší nezaměstnanost v rámci Evropské unie, ale Ústecký kraj eviduje naopak nejvíce lidí bez práce v celé zemi. Souvisí s tím i otázka hledání nových příležitostí pro velké nadnárodní firmy v zónách Triangle nebo Joseph,“ dodal Jan Mládek.
Podle předsedkyně Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje Gabriely Nekolové byly na fóru představeny nové dotační programy na podporu podnikání v Ústeckém kraji. Jedním z nich je Národní dotační program na regeneraci starých průmyslových areálů, jehož vznik byl iniciován městy a obcemi Ústeckého kraje. „Má vytvořit nové rozvojové plochy a příležitosti pro nová pracovní místa a vláda na něj vyčlenila 2 miliardy korun včetně Moravskoslezského a Karlovarského kraje,“ uvedla Gabriela Nekolová.
Generální ředitel CzechInvestu Karel Kučera uvedl, že za dobu existence agentura zprostředkovala pro Ústecký kraj 165 miliard korun investic a bylo tak vytvořeno kromě jiného přes 30 tisíc pracovních míst.

Zdroj: Tomáš Prchal

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Politika  

 » Kraje  » Ústecký