Premiér Sobotka na Ústecku řešil dostavbu dálnice i oblast zdravotnictví - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Premiér Sobotka na Ústecku řešil dostavbu dálnice i oblast zdravotnictví

zdroj: Tomáš Prchal

Ústí nad Labem | Dostavbu dálnice D8 v Lovosicích a Řehlovicích, situaci v petrochemickém průmyslu v litvínovském Unipetrolu či oblast krajského zdravotnictví v ústecké Masarykově nemocnici řešil dnes při své...

 

pracovní cestě do Ústeckého kraje premiér Bohuslav Sobotka.
Předseda vlády se po setkání s hejtmanem Ústeckého kraje Oldřichem Bubeníčkem vydal s ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem a předsedou Správy státních hmotných rezerv ČR Pavlem Švagrem do areálu Unipetrolu, kde se seznámil s aktuální situací v petrochemickém průmyslu a zahájením výstavby nové polyetylenové jednotky Chemparku. S ministrem zdravotnictví Svatoplukem Němečkem v závěru návštěvy Ústeckého kraje premiér řešil v Masarykově nemocnici, jež spadá pod společnost Krajská zdravotní (KZ), situaci v regionálním zdravotnictví. „Prohlédli si nové Školicí centrum robotické chirurgie, knihovnu Vzdělávacího institutu KZ, ale také zrekonstruovaný onkologický pavilon,“ upřesnil mluvčí KZ Jiří Vondra.
Bohuslav Sobotka v závěru své návštěvy v Masarykově nemocnici uvedl, že navýšením plateb za státní pojištěnce dojde od příštího roku k větší stabilizaci personální situace v českém zdravotnictví, což je jedna z priorit vlády. „Důležitým faktorem bude od nového roku rovněž desetiprocentní nárůst mezd v tomto resortu. Postupné navyšování platů ve zdravotnictví pro lékaře i zdravotní sestry poté bude pokračovat,“ dodal premiér.
Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček doplnil, že kromě zlepšení finanční perspektivy pro zdravotnictví je důležitá i reforma vzdělávání lékařů a zdravotních sester. „S managementem Krajské zdravotní jsme se shodli i na potřebě navýšení počtu mladých lékařů, kteří by v nemocnicích Ústeckého kraje získávali praxi,“ dodal ministr.

Zdroj: Tomáš Prchal

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Doprava  

 » Politika  

 » Kraje  » Ústecký