Primátorka jednala s developery o dalším rozvoji Prahy - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Primátorka jednala s developery o dalším rozvoji Prahy

zdroj: Hl. m. Praha

Praha | Primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová spolu se svou náměstkyní Petrou Kolínskou jednala s developery v rámci tradičního Čaje o páté o dalším rozvoji Prahy. Mimo jiné se hovořilo i o nově schválených...

 

stavebních předpisech, jejichž účinnost je navržena od 1. srpna 2016.
Jedním z hlavních bodů jednání s developery byla schválená novela Pražských stavebních předpisů (PSP). Právě Praha, jako jediné město v České republice, má výsadu vlastních stavebních předpisů. Nemůže se zde stavět podle norem, které jsou platné jinde v ČR, protože Praha je v mnoha ohledech specifická a jedinečná. Dalšími tématy bylo, jak Praha plánuje přilákat, podporovat a udržet investory, kteří vytvářejí nová pracovní místa či jak chce Praha reagovat na potřeby v oblasti veřejné vybavenosti.
„V minulosti se tu razila zásada, že s developery se nemluví, což je myslím ta největší možná chyba, které se mohly předchozí reprezentace dopustit. Ať už s některými záměry souhlasím a s jinými nikoliv, jsem schopná mít o plánovaných projektech přehled a třeba je i pomocí dialogu ovlivnit ku prospěchu Prahy,“ uvedla k jednání primátorka. 
„Vedení města musí umět nastavit předvídatelná pravidla pro udržitelný rozvoj a investoři by měli najít odvahu projednávat své záměry s veřejností včas a do svých plánů zahrnout spočitatelné benefity pro město v míře větší než malé,“ sdělila náměstkyně Petra Kolínská. „Po letech asymetrických vztahů a honby za výjimkami vidím u developerů zájem připravovat projekty ohleduplně k území i lidem. Investorům jsem nabídla prostor pro diskusi o jejich projektech na půdě nového informačního centra pod patronátem Institutu plánování a rozvoje."
Čaj o páté představuje neformální diskusi nad vybranými tématy. V minulosti se primátorka například setkala s úspěšnými ženami českého byznysu. Jedno ze setkání také proběhlo na téma Muzea moderního umění, respektive jeho plánované výstavby. I včerejší setkání s developery přineslo podnětů, kterými je třeba se do budoucna zabývat.
„Jsem ráda, že jsme se mohli sejít v tomto složení, vyjasnit si řadu věcí na jedné i druhé straně. Věřím, že toto setkání bude mít i pozitivní vliv při dalším rozvoji Prahy,“ dodala primátorka Adriana Krnáčová.

Zdroj: Hl. m. Praha

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Politika  

 » Kraje  » Praha