Hejtman vzdal hold padlým a poděkoval válečným veteránům - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Hejtman vzdal hold padlým a poděkoval válečným veteránům

zdroj: Ústecký kraj

Ústí nad Labem | Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček se dnes společně s ústeckou primátorkou Věrou Nechybovou a dalšími čelními představiteli řady institucí u příležitosti pietního aktu k 71. výročí ukončení...

 

2. světové války poklonil padlým hrdinům u Pomníku osvobození v Městských sadech v Ústí nad Labem.
„Období, které uplynulo od konce války, již dnes představuje průměrnou dobu života člověka,“ řekl hejtman s tím, že právě se stále větším odstupem času bychom neměli zapomínat na naše padlé hrdiny. „A to nejen na ty v Ústí nad Labem, ale na všechny, kteří položili své životy v Evropě a po celém světě. Za naši svobodu padli především mladí lidé a o to víc mě těší, že i zde vidím řadu mladých tváří,“ dodal k posluchačům. Stejně jako primátorka města Věra Nechybová poděkoval i hejtman kraje přítomným válečným veteránům.
Řadu akcí pořádaných na památku padlých v 2. světové válce připomněl ve svém projevu generální konzul Ruské federace v Karlových Varech Michail Nikolajevič Ledenjov. Vzpomínkové recepce organizované v předvečer ústeckého pietního aktu generálním konzulátem se v Karlových Varech účastnil rovněž hejtman Oldřich Bubeníček. K účastníkům pietního aktu v ústeckém parku promluvil také biskup litoměřické diecéze Jan Baxant a prorektor Univerzity J. E. Purkyně Martin Novák.

Zdroj: Ústecký kraj

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Kraje  » Ústecký  

 » Politika