Fischer nespojí Janotův balíček s hlasováním o důvěře - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Fischer nespojí Janotův balíček s hlasováním o důvěře

Ikona

17. září 2009, 18.51 | PRAHA | Premiér Jan Fischer nespojí úsporný balíček navržený ministrem financí Janotou s hlasováním o důvěře, protože jej sněmovna projedná v legislativní nouzi. "Co se týče rozpočtu, znovu jsme se shodli, že budeme hledat cestu mezi 160 a 170 miliardami schodku," sdělil premiér ve čtvrtek po jednání s prezidentem Václavem Klausem.

 

Fischer věří, že jeho vláda dostane další mandát od politiků. Rozpočet je podle Fischera zcela kritický bod. Vláda podle něj předloží návrh sněmovně. Pokud se poslanci shodnou na návrhu, kdy by schodek překročil 170 miliard, bude zvažovat co dál. Vláda s balíčkem nemůže spojit hlasování o důvěře, protože se bude projednávat prostřednictvím legislativní nouze.

Prezident Václav Klaus ve čtvrtek odpoledne schůzkou s premiérem Janem Fischerem ukončil sérii jednání o politické situaci. Podle jeho slov je slabá vůle k dohodě mezi politickými stranami, řešení problémů se proto odsouvá na jaro.

"Cítím slabou sílu k dohodě mezi politickými stranami a vše se posouvá na jaro," řekl po setkání s Fischerem prezident. Oba se shodli na tom, že vláda potřebuje cítit silnější mandát i na tom, že hlavní prioritou je schválení úsporného rozpočtu.

Tématické zařazení:

 » Politika