Útočník na Topolánka dělal na pohřbu Kočky člena ochranky - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Útočník na Topolánka dělal na pohřbu Kočky člena ochranky

Ikona

26. srpna 2009, 16.00 | PRAHA | Jeden z útočníků, který v pátek 21. srpna na koupališti v Hustopečích napadl předsedu ODS Mirka Topolánka, pracoval jako člen ochranky na loňském pohřbu Václava Kočky mladšího. Informaci přinesl ve středu server Novinky.cz. Pohřeb Kočky mladšího, kterého loni zastřelil Ďuričko v pražské restauraci Monarch, se konal v říjnu loňského roku.

 

 To, že člena ochranky dělal právě jeden z útočníků na Topolánka, dokazují podle Novinek fotografie a videozáznamy, které byly na pohřbu pořízeny. Útočník měl dle serveru kontrolovat, kdo se smí či nesmí pohřbu zúčastnit.

Předsedu ODS napadli kamenem minulý pátek kolem sedmnácté hodiny čtyři mladíci s vyholenými hlavami. Topolánek utrpěl zranění nad pravým okem. Mladíci po incidentu nastoupili do vozidla s pražskou poznávací značkou a odjeli.

Čtyřiadvacátého srpna do Prahy přijeli kriminalisté z Břeclavi, kteří vyslechli čtyři osoby, jenž se přihlásily na policii s tím, že mají informace o útoku na Topolánka. Podle policie jsou právě oni aktéři napadení. Potvrdila to i jejich advokátka Klára Slámová. Muži se podle ní přiznali, že házeli vajíčky, kámen prý nikdo nehodil. Ani jeden z čtyř mužů nebyl po výslechu obviněn.

Tématické zařazení:

 » Politika