Paroubková kvůli článku v Reflexu skončila v nemocnici - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Paroubková kvůli článku v Reflexu skončila v nemocnici

Ikona

27. srpna 2009, 18.04 | PRAHA | Článek a fotky v posledním čísle časopisu Reflex rozrušil Petru Paroubkovou, manželku šéfa ČSSD Jiřího Paroubka tak, že raději zvolila preventivní pobyt v nemocnici, aby neohrozila zdraví očekávaného dítěte. Oznámila to ve čtvrtek v tiskovém prohlášení.

 

"Velké pracovní vytížení a zejména stres vyvolaný předvolební kampaní a jejími doprovodnými jevy (zejména článek časopisu Reflex z dnešního dne autorů Marka Stoniše a Pavlíny Wolfové) mě přiměly k rozhodnutí soustředit se již plně na mé těhotenství. Vzhledem k tomu, že čekám první dítě, jsem nyní na preventivním pozorování v nemocnici. Můj zdravotní stav i stav našeho miminka je dobrý," sdělila Paroubková.

Doufá, že všichni slušní lidé budou respektovat její rozhodnutí. "Od této chvíle pro mne není na světě nic důležitějšího než touha přivést na svět zdravé dítě," dodala.

Paroubkové se mimo jiné nelíbí koláž na titulní straně Reflexu, která vznikla po vzoru slavné titulky časopisu Rolling Stones z roku 1980, na níž byl nahý John Lennon v objetí se svou ženou Yoko Ono.

Paroubek to ještě ve čtvrtek ráno glosoval s klidem. "Lennon byl velkou osobností světové kultury a nic proti tomu nemám," uvedl Paroubek a dodal: "Jen mi mohli dát lepší tělo." Odpoledne však prohlásil, že se stavu své ženy nediví. "Teď jsem zrovna u ní, přečetla si článek v Reflexu. Musím říct, že je mimořádně odporný. Ani se jí nedivím," řekl pro Tyden.cz. Paroubková byla podle jeho slov na kapačkách.

Reflex zareagoval na předvolební taktiku Jiřího Paroubka, v které je podle časopisu největším tahákem manželství a rozrůstající se rodina, což Reflex nazval Předvolební reality show - Veřejná láska, Jiří Paroubek milující a bojující. Je to další z kontroverzních titulních stran tohoto časopisu. Zatím tou největší se stala titulka z února, kdy Reflex zobrazil středočeského hejtmana Davida Ratha s Hitlerovým knírkem. Ten časopis zažaloval.

Tématické zařazení:

 » Politika