Českým středohořím s vlakem ČSSD - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Českým středohořím s vlakem ČSSD

Ikona

24. srpna 2009, 09.33 | ÚSTECKÝ KRAJ | V sobotu odpoledne měli občané Ústeckého kraje možnost setkat se s lídrem kandidátky ČSSD Jiřím Paroubkem na železnici. Volební vlak vyjel z nádraží Teplice v Čechách a pokračoval horní dráhou malebnou krajinou Českého středohoří přes Bystřany, Úpořiny, Žalany ,Bořislav, Žim, Radejčín a Chotiměř do Lovosic.

 

Přes Ústí nad Labem se vpodvečer vrátil opět do Teplic. Dva vagóny motoráčku praskaly po celou dobu ve švech. Počasí přálo a lidé se cestou střídali. Využili možnosti alespoň krátce si popovídat a podat ruku nejen s Jiřím Paroubkem, ale také s dalšími kandidáty do Poslanecké sněmovny PČR Petrem Bendou nebo Jiřím Šlégrem. „To víte, že jsem si vlak nenechala ujet“, svěřila se paní Anna.“ Tahle strana je pro mne zárukou, že my důchodci, neskončíme o žebrácké holi“. Pan Luděk si zase udělal výlet s vnukem: „Když se dozvěděl, že ve vlaku pojede taky Šlégr, bylo rozhodnuto. Kluk hraje hokej za žáky a je to jeho velký vzor“.

Kratší úsek cesty doprovodily kandidáty na poslance ČSSD také hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová a manželka Jiřího Paroubka Petra (oba na snímku na zastávce Chotiměř).
Text: Redakce Metropol, Foto: Jiří Severský

Tématické zařazení:

 » Politika