VOLBY 2009: Jakl: ČSSD a ODS jsou domluvené na společné vládě - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

VOLBY 2009: Jakl: ČSSD a ODS jsou domluvené na společné vládě

Ikona

8. srpna 2009, 22.05 | PRAHA | Prezidentův tajemník Ladislav Jakl tvrdí, že dvě nejsilnější strany v zemi ODS a ČSSD budou vládnout po volbách spolu. Vzájemná rivalita předsedů obou největších stran je jen trikem na voliče, důkazem je hladké sestavení přechodné vlády a schválení řady zákonů, uvedl Ladislav Jakl.

 

"Ty dvě největší strany předvádějí divadlo, jak jsou strašně nesmiřitelné a že tématem voleb je, jestli dá Mirek po nose Jirkovi nebo Jirka Mirkovi a voliči si nevšimnou, že ty volby také mohou být o nějakých myšlenkách, o nějakých idejích a mají pocit, že je to jen o tomto souboji. Já jsem přesvědčen, že obě tyto velké strany jsou dávno dohodnuty na tom, že po volbách budou vládnout spolu," vysvětlil své přesvědčení Jakl.

Ladislav Jakl také nepřímo obvinil stranu Miroslava Kalouska TOP 09, že si kupuje průzkumy veřejného mínění. "Strana využívá přízně některých novinářů," dodal prezidentův tajemník.

"Myslím si, že za obrovitou publicitou této strany jsou určitě veliké peníze. Ta strana ještě vůbec neexistovala a už měla propachtované všechny stránky našich deníků. Tomu nevěřím, že je to jen tak, že se novináři všech novin a časopisů jen tak zbláznili. Nevím, jestli si ta strana kupuje průzkumy i když ani to nevylučuji," řekl Jakl.

Zakladatel strany TOP 09 Miroslav Kalousek označil Jaklova slova za blábol. "Nemám chuť na to nějak široce reagovat, to je prostě věcí pana Jakla, že všechny a všechno posuzuje ze své vlastní perspektivy. Nevím co víc říct k blábolům nějakého tajemníka," dodal Kalousek.

Tématické zařazení:

 » Politika