TOP 09 zveřejnila seznam dárců, nejštědřejší sponzor věnoval 11 milionů korun - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

TOP 09 zveřejnila seznam dárců, nejštědřejší sponzor věnoval 11 milionů korun

Ikona

24. července 2009, 15.29 | PRAHA | Strana TOP 09 zveřejnila v pátek na svých webových stránkách seznam svých 76 dárců. Celková částka činí zhruba 14, 7 milionů korun, nejvíce, tedy 11 miliony korunami, přispěl veterinář Dušan Novotný z Brna, uvedl na webu zakladatel strany Miloslav Kalousek.

 

"Jsme první politickou stranou, která takto transparentně zveřejnila své dárce. Veřejný dohled na financování politických stran pokládáme za samozřejmou součást politické kultury,“ řekl Miroslav Kalousek, člen přípravného výboru a bývalý ministr financí za KDU-ČSL.

Dalšími štědrými dárci byli Štefan Loncnar z Prahy, který straně věnoval milion korun, a Růžená Malá z Karlových Varů, která darovala 430 tisíc korun. Na dalších řádích seznamu jsou zejména fyzické osoby. Částky jsou různě vysoké, nejmenší je stokoruna. Dárci jsou především z Prahy.

Kalousek doplnil, že všechny dary jsou opatřeny řádnou darovací smlouvou a byly projednány a schváleny na úterním jednání přípravného výboru. "TOP 09 bude samozřejmě i nadále zveřejňovat své další donátory," dodal Kalousek.

Tématické zařazení:

 » Politika